Focul a distrus mai multe constructii din gospodarie, dar a fost localizat inainte sa se extinda si la case/Foto: Geta Panaite

– evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti, insa flacarile au distrus constructii pe o suprafata de circa 150 mp

O familie din orasul Comanesti a fost la un pas de a-si pierde intreaga agoniseala, dupa ce un incendiu puternic s-a iscat intr-o bucatarie de vara.

Proprietarul a schimbat un racord la butelia aragazului iar in momentul in care a aprins chibritul gazele emanate au luat foc.

PUBLICITATE

Desi a incercat sa stinga incendiul, barbatul nu a reusit si a iesit imediat afara, reusind astfel sa se salveze.

Focul s-a extins cu repeziciune iar butelia a explodat.

„Când am dat drumul la aragaz focul s-a dus pe furtun. Am pus eu o haina ca sa-l sting, dar degeaba. Am iesit repede sa scot masina din garaj, ca era alaturi, si in urma s-a aprins tot”, povestea Daniel Canea, proprietarul gospodariei.

La fata locului au fost chemati pompierii care au intervenit cu mai multe autospeciale si au reusit sa localizeze focul astfel incât sa nu se extinda la casa de locuit sau la locuintele invecinate, care erau foarte aproape.

„La sosirea echipajelor incendiul se manifesta cu violenta la anexele gospodariei si la o camera a locuintei si s-a intervenit pentru localizare si stingere, fiind salvate doua case aflate in apropiere”, a declarat mr. Gabriel Hodorog, comandantul Detasamentului de Pompieri Moinesti.

Vecinii nu au stat nici ei cu mâinile in sân si au sarit cu totii in ajutor.

„Nu eram acasa, eram in oras ca nu stau aici tot timpul. Am venit in graba, dar se vedea fumul de departe. Când am ajuns erau flacari, dar bine ca nu s-a extins mai mult. La mine nu s-a intâmplat nimic”, spunea un vecin, care a venit intr-un suflet când a aflat ce s-a intâmplat.

Oamenii i-au ajutat pe proprietarii afectati sa recupereze cât mai multe lucruri din incaperile cuprinse de foc astfel incât pagubele sa fie cât mai mici.

Misiunea a fost insa ingreunata de faptul ca in podul bucatariei erau depozitate furajele pentru animale si de aici flacarile s-au extins la grajd si garaj, dar si la o camera a casei. Cauza probabila a incendiului pare sa fie racordul de la butelie, care cel mai probabil a fost defect, insa cel mai important este ca evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ