FOTO: onestiul.ro

A fost panica astazi intr-un bloc de locuinte de pe strada Oituz, din municipiul Onesti.

In garsoniera unei batrâne, in vârsta de 85 de ani, a avut loc o explozie urmata de un incendiu.

Zgomotul puternic si fumul gros i-au speriat pe locatari care s-au grabit sa iasa din case. La fata locului au ajuns imediat pompierii de la Detasamentul Onesti care au reusit sa stinga focul inainte sa cuprinda toata locuinta.

PUBLICITATE

In urma evenimentului, un barbat, in vârsta de 57 de ani, a suferit arsuri si a fost transportat de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale. De ajutorul medicilor au avut nevoie si proprietara, dar si o femeie de 55 de ani, care au suferit atac de panica.

„Victimele au fost preluate de echipaje SMURD si de la Ambulanta si transportate la spital. Pompierii au evacuat si trei persoane de pe casa scarii. Se pare ca explozia a provenit in urma unei acumulari de gaze de la o butelie aflata in bucatarie, locuinta nefiind racordata la reteaua de distributie a gazului”, a declarat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Femeile spun ca nu si-au dat seama ca butelia era defecta desi mirosea a gaz. „Am pus apa la incalzit si deodata a bubuit puternic. Era deja aprinsa”, spunea Florina Vartolomei, victima.

„A luat foc bucataria de la o butelie mica. A pocnit de doua ori si apoi s-a aprins. Erau flacari mari, m-am speriat, mi-a crescut tensiunea si m-a dus la spital”, povestea si Mariana Olariu, proprietara garsonierei.

Se pare ca nepotul batrânei nu a iesit la timp din casa, incercând sa mai salveze din bunuri, si din acest motiv s-a ales cu arsuri.

„A fost adus in serviciul de urgenta un pacient, de 57 de ani, cu arsuri de gradul I pe fata si piept, starea lui este stabila, este in afara oricarui pericol si ramâne sub observatie”, spune dr. Adrian Brânzaniuc, director medical Spitalul Municipal Onesti. In urma incendiului, toate bunurile din bucatarie si de pe holul locuintei au fost distruse.

[wonderplugin_gallery id=”232″]

FOTO: Onestiul.ro

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ