Dupa primele verificari, specialistii care au ajuns la fata locului au tras concluzia ca explozia produsa marti dimineata intr-un apartament, de pe strada Prieteniei, din Bacau, a avut drept cauza acumulari de gaz.

Acest eveniment ar fi putut fi insa prevenit daca s-ar fi respectat masurile luate de echipele de control a retelelor in urma cu câteva luni in respectivul apartament. S-au constatat atunci defectiuni la aragaz si drept urmare s-a sistat furnizarea de gaz si s-a aplicat un sigiliu.

Vecinii din bloc cred ca tocmai proprietarul a redeschis robinetul de gaz si asa s-a ajuns la explozie. Din pacate, in urma acestui eveniment, barbatul, in vârsta de 85 de ani, a suferit arsuri grave pe circa 70% din suprafata corpului si a fost transportat cu un elicopter Smurd la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

PUBLICITATE

In ultimii ani, furnizorul de gaz a derulat frecvent campanii pentru prevenirea tragediilor ca urmare a improvizatiilor sau a ignorarii defectiunilor depistate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ