Concursul National de Creativitate Digitala ExplorIT, a sasea editie, a ajuns la final. Timp de patru zile, Bacaul a gazduit aceasta competitie, organizata de elevii Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, sub coordonarea profesorilor de la catedra de Informatica, respectiv Ana Intuneric, Cristina Ichim, Crina Muraru, Mihaela Catarau si Liliana Ursache, la care au fost 43 de elevi finalisti, din mai multe judete ale tarii. Joi a fost si gala de premiere.

ExplorIT este un concurs care se adreseaza elevilor de liceu (clasele IX- XII), ce prezinta un interes deosebit pentru dezvoltarea de aplicatii informatice si materiale artistice vizuale, având ca scop crearea unui cadru in care competitivitatea in rândul tinerilor sa le sporeasca performantele si sa le stimuleze interesul. Editia din acest an a avut tema Blackout si s-a desfasurat pe doua categorii, impartite in sapte sectiuni: IT – Web Development, Desktop Applications, eLearning, Mobile Apps si Media – Photo, Video, Digital Arts.

Au fost depuse in concurs 100 de lucrari, dar in etapa finala s-au calificat 43 de elevi pasionati de fotografie, video sau IT, din judetele Bacau, Neamt, Teleorman, Iasi, Galati, Arad, Cluj, Prahova, Salaj, Hunedoara, Arges, Vrancea si municipiul Bucuresti. Acestia au participat la diverse ateliere canalizate pe domeniile lor de interes si pe dezvoltare personala si interpersonala, sustinute de traineri specializati, iar apoi si-au sustinut proiectele din concurs. Joi, s-au desemnat si câstigatorii:

PUBLICITATE

Sectiunea Media:

Premiul I: Andreia Zota Andreia
Premiul II: Mihail Chelaru
Premiul III: Andreea Geaman si Karina Balan (echipa)
Mentiune 1: Silviu Panoschi
Mentiune 2: Stefana Savin
Mentiune 3: Bianca Rotaru si Raluca Bihalea (echipa)

Sectiunea IT:

Premiul I: Irina Bejan
Premiul II: Diana Marin si Mugurel Enache (echipa)
Premiul III: Mihai Hothazie
Mentiune 1: Andrei Barbu
Mentiune 2: Stefan Craciun si Bogdan Varcolici
Mentiune 3: Daniel Stef

Pentru editiile viitoare, organizatorii intentioneaza sa scada nivelul de vârsta pâna la clasa a VII-a, pentru a participa mai multi elevi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ