La una dintre proprietățile private aflate în decorul mirific al orașului-stațiune Slănic-Moldova a avut loc în weekend-ul trecut (11-12 septembrie), a treia ediție a evenimentului ,,Întâlnirea anuală a absolvenților Liceului Industrial din Târgu-Ocna, promoția anului 1980” (actualmente Colegiul Național ,,Costache Negri”). Între anii 1945-1977, liceul din Târgu-Ocna a avut profil teoretic, iar apoi unul industrial (minier și petrolier), perioada 1977-1990. Între 1986-1990, liceul industrial funcționa cu circa 50 de clase, cu un număr de peste 1.100 de elevi care urmau șapte profiluri de calificare în meserii din domeniul minier și petrolier. În plus, se mai organizau și sesiuni de pregătire pentru admiterea în învățământul superior.

Prima ediție a întâlnirilor generației optzeciste s-a desfășurat în incinta liceului și mai apoi la un complex turistic din Târgu-Ocna (2013), eveniment care a prilejuit sărbătorirea a 33 de ani de la absolvirea liceului, din care nu a lipsit momentul festiv al strigării catalogului de către profesorii care le-au predat elevilor în perioada 1976-1980.

Următoarele două ediții au fost organizate la Slănic-Moldova și au marcat aniversarea a 40 de ani de la terminarea liceului din Târgu-Ocna (ediția a doua, 2020) și împlinirea vârstei de 60 de ani a majorității participanților (ediția a treia, 2021).

,,Reîntâlnirea cu foștii colegi înseamnă emoție, nostalgie, dar și multă bucurie în suflete. De la an la an grupul nostru se încheagă tot mai mult și sunt sigur că la edițiile viitoare vor participa și cei care din anumite motive nu au putut fi prezenți până acum. Ne dorim ca prin astfel de reuniuni să aducem un omagiu dascălilor și colegilor noștri, valorilor spiritualității și tradițiilor românești, dar și să arătăm generațiilor viitoare reperele care ne-au unit și care ne-au călăuzit în viață: loialitate, generozitate, prietenie durabilă, puterea exemplului personal, dăruire, credință și iubire”, a spus unul dintre participanți. Printre aceștia se află și câțiva foști colegi pe care îi leagă însă, o pritenie de-o viață, de peste 50 de ani!

Cu ocazia acestei reîntâlniri s-a stabilit ca edițiile viitoare să se desfășoare în aceeași perioadă și la aceeași locație din Slănic-Moldova, iar începând de anul viitor, organizatorii au propus un program mai divers, presărat cu momente muzicale și umoristice, cu plimbări în natură pe traseele turistice din zonă. De asemenea, până anul viitor se va realiza un album cu imagini din viața de licean, dar și cu aspecte de la întâlnirile anuale ale acestei generații.

Cu mulțumiri: administratorului proprietății, Benone Moraru, organizatorilor și participanților la această nouă întâlnire, în formula: Carmen Bogdan, Daniela Cojanu, Paul și Manuela Biota, Valeriu Meșterca, Liviu și Rodica Cruceanu, Corneliu Constantinescu, Sanda Dănăilă, George și Smaranda Buznea, Elena Acatincăi, Daniel Chițoiu, Adrian Chiru, Rodica Lucaci, Silvia Fichioș, Gheorghiță Rață și subsemnatul, semnatarul acestor rânduri.

Să ne revedem cu bine!

Romulus-Dan BUSNEA

 PUBLICITATE