– cu aceasta ocazie, joi au fost aduse moastele Sf. Antipa de la Calapodesti si Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Giurgeni

In cadrul seriilor de evenimente ce marcheaza „Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox” in Parohia „Sf. Ioan” din Bacau se va desfasura simpozionul „Tinerii in lumina lui Hristos”.

Timp de patru zile, in perioada 9 – 12 iunie, in umbra bisericii de pe strada Razboieni vor avea loc o serie de evenimente adresate in special tinerilor si nevoilor lor spirituale. Programul manifestarilor a debutat joi, 9 iunie, de la ora 16.30, când la Biserica “Sf. Ioan” au poposit moastele Sf. Antipa de la Calapodesti, impreuna cu Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Giurgeni.

„Vineri, 10 iunie, de la ora 18.00, IPS arhiepiscop Ioachim va oficia slujba de sfintire a Centrului Cultural Catehetic «Sfântul Ioan Botezatorul» situat in imediata apropiere a bisericii parohiale, un moment mult asteptat de credinciosii parohiei noastre”, a precizat parintele Marius Popescu, parohul Bisericii „Sf. Ioan”.

Acest eveniment va fi urmat de rugaciunile Sf. Maslu. Ziua de sâmbata, 11 iunie, va fi dedicata dialogului. Sub titlul „Paternitate naturala, spirituala si duhovniceasca in formarea tânarului crestin”, de la ora 18.00 se va desfasura o serie de conferinte ce va avea ca invitati pe IPS arhiepiscop Ioachim, pr. arhim. Pimen Costea, prof. univ. dr. Nicu Gavriluta si pr. dr. Constantin Sturzu.

Ultima zi a manifestarilor va fi incununata de Sfânta Liturghie arhiereasca oficiata de catre IPS Ioachim impreuna cu un sobor de preoti din Protopopiatul Bacau. In continuare, in acelasi cadru, va avea loc festivitatea de premiere a sefilor de promotie din peste 40 de institutii de invatamânt preuniversitar.

Cu aceasta ocazie, ierarhul va oferi premii si distinctii celor care reprezinta excelenta in invatamântul bacauan.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ