Miercuri dimineata, politistii si procurorii de la combaterea crimei organizate Pitesti au efectuat 42 de perchezitii in judetele Arges, Buzau, Satu-Mare, Bacau, Neamt, Bistrita-Nasaud, Salaj, Constanta, Dâmbovita si în municipiul Bucuresti pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat în comiterea de infractiuni de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

Liderii gruparii ar fi doi cetateni turci care ar fi înregistrat în contabilitatea societatii pe care o administrau operatiuni comerciale nereale de aprovizionare cu nuca în coaja si miez de nuca, cu scopul diminuarii taxei pe valoarea adaugata si impozitului pe profit datorat bugetului de stat.

Noua suspecti, dintre care sase cetateni turci, sunt cercetati penal, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de aproape 10 milioane lei.

PUBLICITATE

Totodata s-a inceput urmarirea penala in rem pentru infractiunea de folosire de acte nereale constând în aceea ca, în perioada 2010-2016, liderii grupului ar fi prezentat la Vama, cu ocazia exportului de nuca în coaja si miez de nuca în Turcia, documente din care rezulta ca marfa era originara din România sau din spatiul comunitar, dar in realitate provenea din Chile si Ucraina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ