Nelu Brosteanu
Nelu Brosteanu
– O noua experienta si, în acelasi timp, o noua provocare in noua grila de programe EURO TV Bacau. Nu este greu sa (re)construiesti un produs media?

– Venim dupa un efort de câteva luni, în care am reusit sa concepem si sa punem la un loc dotari tehnice de ultima ora, idei proaspete si curaj de jurnalist. Este foarte greu, dar si extraordinar de placut sa stii ca munca ta va aduce oamenilor informatie adevarata, utila si la timp. De fapt, acesta este rostul jurnalismului, în orice forma a sa. De prea multa vreme, bacauanii nu au pe ecrane emisiuni care sa-i intereseze cu adevarat, emisiuni de unde sa afle ce se întâmpla în orasul si judetul lor, ce fac alesii lor si cum deciziile acestora le influenteaza viata. Nu vrem sa fim la EURO TV o trambulina a politicienilor, o tribuna a intereselor patronului sau un spatiu unde un ziarist sa arate cât e de destept. Vom alunga de pe lista noastra falsele subiecte, care nu au legatura cu viata oamenilor, pentru ca situatia grea a presei locale are drept cauza si îndepartarea de viata reala.

– Cum se va vedea viata reala a Bacaului la EURO TV?

PUBLICITATE

– În primul rând, vom acorda locul cuvenit Stirilor EURO TV. În fiecare seara, de la ora 19.30, timp de jumatate de ora, telespectatorii vor primi informatiile cele mai bune despre evenimentele care au cu adevarat legatura cu ei, pentru ca doar asa se justifica sa fii o televiziune locala. Ai nevoie de bani, locuinta, de hrana si îmbracaminte ca sa traiesti, dar daca esti informat, le obtii mai usor! Cu Stirile EURO TV vom da bacauanilor acele informatii necesare pentru ca viata lor sa fie mai usoara, mai placuta si mai interesanta.

– Telespectatorii sunt asaltati la posturile nationale de asa-zise talk-show-uri, unde se dezbate orice, cu oricine, la orice ora. Cum abordati voi, la EURO TV, aceasta moda a televiziunilor?

– Ne-am asumat sa nu fim la moda, sa revenim la radacinile sanatoase ale televiziunii, ale presei, care aduce în discutie un subiect apelând la competenta. La competenta invitatului în studio, dar si a jurnalistului care realizeaza o asemenea emisiune, pentru ca bacauanii sunt critici, destepti si îsi dau seama daca pe ecran sunt pareristi sau oameni care stiu cu adevarat despre ce e vorba. Deci, nu vom fi la moda si va dau doar doua nume de realizatori care ne fac onoarea sa ne fie colaboratori. Este vorba despre Cornel Cepariu si Stefan Radu, doi dintre cei mai respectati oameni de presa din Bacau, care au, pe lânga cunostinte impresionante în diverse domenii, o verticalitate profesionala tot mai rara. Capacitatea dumnealor de analiza si curajul de a aborda probleme dificile ale Bacaului, plus invitatii de marca pe care îi vor aduce în studiourile noastre, sunt argumente suficiente pentru o reusita. Sunt convins ca „Om pur si simplu”, realizata de Cornel Cepariu, si „Pas în doi” a lui Stefan Radu vor fi emisiuni foarte urmarite de bacauani datorita acestor doi oameni de calitate si invitatilor lor, la fel de valorosi.

– Ce loc are Nelu Brosteanu în aceasta noua constructie de televiziune?

– Locul meu este cel al jurnalistului care descopera în fiecare zi importantul, nu senzationalul! Se petrec evenimente care au rasunet, iar ele trebuie expuse, analizate, dar sunt si lucruri care trec foarte usor pe lânga noi, desi au importanta foarte mare. Si de aceea am ales ca emisiunea mea sa se numeasca „ACUM”, pentru ca observând clipa întelegem mai bine prezentul, dar, mai ales, ne vedem viitorul. În fiecare seara, de la ora 20.00, voi încerca, timp de 90 de minute, sa aduc în fata bacauanilor ceea ce este cu adevarat important pentru viata lor, dar mai ales oamenii care le influenteaza existenta, în bine sau în rau. Nu va fi o emisiune politica, desi politicienii nu vor lipsi, ci o productie în care se regasesc subiectele unui prezent ce are efecte într-un viitor mai mult sau mai putin îndepartat.

– Ce le-a mai pregatit EURO TV telespectatorilor în noua grila de programe?

– Am încercat, si sper ca am reusit, sa fim interesanti pentru cât mai multa lume. Pe lânga emisiunile amintite mai înainte, avem productii pentru copii – „Lala Play”, dedicate agriculturii – „Roadele Pamântului”, sportului – „Suporter EURO TV” sau vietii culturale si mondene – „Bacau zi si noapte”. Mai avem si surprize pentru telespectatori pentru ca bacauanii merita si au nevoie sa primeasca tot ce e mai bun de la jurnalisti.

– Am aflat ca EURO TV este receptionat si în judete limitrofe Bacaului. Aveti intentia sa deveniti o televiziune regionala?

– Într-adevar, retele de cablu din Vrancea si Neamt ne preiau si suntem bucurosi ca programele noastre sunt interesante. Avem sansa unor dotari tehnice de cea mai înalta tinuta si trebuie sa remarc eforturile financiare foarte mari ale patronatului care ne permit productii de calitate. Deocamdata, suntem cu picioarele pe pamânt si vom realiza, era sa spun pas cu pas, ceea ce ne-am propus. Mai târziu, vom vedea daca suntem în stare de mai mult! Eu sper ca, împreuna cu ziarul Desteptarea, singurul cotidian care a rezistat in varianta tiparita pe piata locala media, sa readucem jurnalismul de calitate pentru toti oamenii, pentru ca este mare nevoie de informatie folositoare. (C.L)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

26 COMENTARII

  1. Se simte nevoie unei televiziuni ptr Bacau doar ca ne dorim continuitate și jumătate televiziuni câteva luni pe an.Vă dorim succes și putere ca sa rămâneți pe piața!

  2. Sunt orase mult mai mici care au cate 3 televiziuni si culmea e ca le merge bine. La noi oare de ce nu se poate? Nu sunt angajatii sau patronii seriosi? Nu sunt telespectatori? Si faptul ca Euro Tv “reapare” pe piata exact inaintea campaniilor electorale nu da deloc bine la CV! Chiar nu se poate fara implicare politica?

    • Cu toată sinceritatea, va comunicam ca aprobarea grilei de programe in perioada aceasta si anume a campaniilor electorale , este o pura coincidenta ! Euro TV Bacau a emis si pana acum,dar cu o emisie de durata mică si alte criterii mai puțin utile pentru imaginea noastră! Da aste adevărat ca sunt orașe cu 2,3 televiziuni locale, dar vedeți dumneavoastra acolo fiecare are loc de a-și desfășura activitatea pentru ca exista cel puțin 70% corectitudine, nuanța politica este mai puțin dominanta iar cei ce aloca bugetul local pentru presa au grija sa împartă in mod egal indiferent cine patronează ! Din pacate la noi lucrul acesta este aproape imposibil …in mod repetat va comunicam ca Euro TV nu deține o anumită culoare/ nuanță polița ba mai mult de atat usa postului de televiziune Euro TV este deschisă pentru toată lumea indiferent de clasa socială, indiferent din ce partid aparții. Va mulțumim !

  3. Ati punctat foarte bine aceasta întrebare Domnul Ion. Operatorul RCS-RDS din pacate nu dorește preluarea postului Euro TV Bacau pentru ca nu am dorit sa ajungem la ei prin alte metode… Noi am insistat conform legii, prin trimiterea documentelor atat electronic, telefonic,Posta Romană si alte modalități.De multe ori ne- au răspuns cei drept dupa o lunga perioada de timp, dar din pacate nici prin încheierea unui contract cu sold destul de mărișor ( 700 de euro/ luna ) nu i- a mulțumit ! In concluzie nu ai culoare politica Nu beneficiezi …

  4. Sper sa aveti o imagine clara si nu purici cum au cei de la realitatea tv. Totodata va rog sa difuzati si bune si mai putin bune si sa nu aparati interesele politice ci doar interesul cetateanului si asa ve-ti ajunge departe.

LĂSAȚI UN MESAJ