Peste 1.600 de locuri de munca vacante in Spatiul Economic European asteapta, in prezent, sa fie adjudecate de catre tot atâtia români, printre care, evident, s-ar putea afla si aspiranti din judetul Bacau. Cele mai multe locuri sunt in Spania, unde sunt libere 800 de posturi in agricultura (femei), care vor fi platite cu 40,15 euro/zi.

Dar generoasa este si oferta care vine din Germania, firme de aici punând la bataie 260 de posturi in diverse domenii de activitate si meserii. Sunt locuri de inginer mecatronist (8), mecanic instalatii sanitare si de incalzire (21), inginer electrician (6), inginer mecanic (8), electrician montator (20), factor postal (15), sofer autocamion, bucatar, barman, ospatar etc.

La rândul ei Marea Britanie are nevoie de 110 lucratori, din care marea majoritate sa fie calificati si sa desfasoare activitate ca ingrijitori persoane la domiciliu. Pentru unii plata se va face in cuantum de 7,20-15 lire/ora, pentru altii, de 2.000-2.500 euro/luna. Si Italia are locuri (30) de ingrijitori persoane la domiciliu tot pentru Marea Britanie, dar si de asistenti medicali in aceeasi tara. In Lituania se gasesc 20 de locuri de asfaltator si alte 5 de tehnician electrician, pentru care salariul va fi de 700-800 euro.

PUBLICITATE

Cât despre Norvegia, aici sunt disponibile 36 de posturi de montator acoperisuri, zugrav, tâmplar-parchetar, tâmplar si dulgher cofraje. Mai aproape de tara noastra, respectiv in Republica Ceha, sunt libere 70 de posturi de manipulanti marfa (20), operator masini unelte-sculer (20), tractorist (5), sofer profesionist camion (10) si slefuitor-pilitor. Salariul, in functie de meserie si complexitatea ei, variaza intre 450 si 1.100 euro.

Alaturi, Slovacia ofera 37 posturi de ingrijitor persoane/infirmier (7) si sofer autocamion transport international (30), pentru care retributia va fi de 500-650 euro brut/luna, respectiv 1.700-2.050 euro net/luna. Printre ofertante se numara si Suedia, cu 57 locuri de munca: manager proiect, dezvoltator componente auto, tinichigiu auto, femeie de serviciu, vopsitor auto.

Cei care doresc sa acceseze aceste oferte trebuie sa se inregistreze in baza de date a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau, str.Ionita Sandu Sturza, nr.63, compartimentul EURES, etaj, 2, camera 14, telefon 0234 541676. La aceasta institutie vor depune cererea tip, copia dupa cartea de identitate, CV-ul cu poza, in limba engleza, model EUROPASS, cazierul judiciar si adeverinta de la medicul de familie, din care sa rezulte ca sunt apti de munca.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ