La 25 octombrie 1944, Armata României a incheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului national, la care au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost ucisi, raniti sau declarati disparuti.

Unitatile românesti au continuat sa duca actiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei si Austriei, alaturi de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe si sacrificii, la victoria obtinuta la 9 mai 1945, ce a marcat sfârsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial in Europa.

Istorie, eroi si sacrificiu sunt doar trei dintre cuvintele care vor fi rostite cel mai des pe 25 octombrie, in cadrul ceremonialului militar si religios care va fi tinut la Cimitirul Central din Bacau, incepând cu ora 12.

PUBLICITATE

Tot atunci se vor depune coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor. Muzica Militara va cânta in fundal, iar Garda de onoare va defila la finalul activitatii prin fata autoritatilor si a publicului prezent la fata locului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ