28 martie 2024
ActualitateErasmus + și Colegiul „Karpen”. Robot subacvatic, realizat și programat de elevi

Erasmus + și Colegiul „Karpen”. Robot subacvatic, realizat și programat de elevi

Colegiul Tehnic de Comunicații “Nicolae Vasilescu Karpen” din Bacău desfășoară, timp de doi ani școlari, în până în august 2020 un proiect Erasmus + de parteneriat strategic, denumit „European water investigation”. În cadrul acestuia, colegiul băcăuan are 3 parteneri europeni: Berufskolleg Tecklenburger Land din Germania, IIS Volterra Elia din Italia și Zespol Szkol Elektronicznych im. I. Domeyki w Boleslawcu din Polonia.

„Scopul proiectului este de a conștientiza o problemă cu care se confruntă întreaga Europă: poluarea apei. Ideea proiectului este de a sensibiliza tinerii europeni cu privire la poluarea apei prin metode practice și de a-i motiva să ia parte la activități de protecția mediului, devenind astfel conștienți de faptul că ei înșiși sunt afectați de acest fenomen din regiunea lor de rezidență”, a declarat prof. Remus Cazacu, directorul colegiului.

Pe durata proiectului se va realiza un robot subacvatic care să testeze și să monitorizeze calitatea apei din regiune. Robotul, realizat și programat de elevi, va face măsurători ale temperaturii, ph-ului, a conductivității pe râurile și lacurile din apropiere. Datele obținute vor fi analizate în orele de chimie și biologie. În timp ce lucrează la acest robot, elevii vor comunica dincolo de granițe și vor împărtăși rezultatele obținute. La finalul proiectului, fiecare școală va primi un manual care să le permită să construiască acest robot în propria școală, ceea ce va duce la îmbunătățirea predării obiectelor din categoria STEM (științe, tehnologii, inginerie, matematică).



Până la această data au avut loc déjà trei întâniri directe între parteneri, ultima fiind la Bacău în perioada 3-6 octombrie 2019. Partenerii s-au reunit pentru a discuta stadiul în care se află construcția dispozitivului, pentru a-și împărtăși experiențele din primul an de proiect, a găsi soluții la problemele întâmpinate și a se cunoaște, întărind astfel parteneriatul. Implicați în acest proiect sunt profesori de specialități tehnice, dar și de științe și limbă engleză care coordonează un grup de elevi pasionați de electronică.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri