Catedrala “Inaltarea Domnului” din Bacau a imbracat strai de sarbatoare in ziua in care credinciosii ortodocsi sarbatoresc cea de-a doua zi de Paste.

Alaturi de crestinii bacauani, s-a adunat in rugaciune si ierarhul locului, IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului si Bacaului. Acesta a dorit sa fie prezent pentru a comemora pe cel care s-a asezat piatra de temelie la acest dosebit lacas de cult, episcopul Ioachim Mares.

“Parintele-episcop Ioachim a fost un ierarh vrednic in toata lucrarea sa, fie ea duhovniceasca, misionara sau harica” l-a evocat chiriarhul locului, IPS Ioachim, in cuvântul sau de invatatura. Alaturi de preoti si credinciosi s-au aflat si urmasii episcopului adormit intru Domnul.

Cu acest prilej, in cadrul Sfintei Liturghii, IPS Ioachim a hirotonit pe diaconul Dragos Constantin Custura pe seama Parohiei “Intâmpinarea Domnului” din Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ