Alexandru Tomescu si Eduard Kuntz traiesc o "Experienta Enescu" in Bacau / Foto Liviu Maftei

Scena Salii “Ateneu” a fost martora unui eveniment muzical de exceptie prin gazduirea celui de-al doilea concert din cadrul Turneului international “Enescu Experience” sustinut de violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Eduard Kuntz.

In debutul acestui recital sustinut aseara, cei doi virtuozi au participat la o conferinta de presa alaturi de directorul Filarmonicii “Mihail Jora”, Pavel Ionescu Ambrosie. “Este remarcabil faptul ca, in ciuda timpului scurt in care s-a facut promovarea evenimentului, in numai doua zile au fost vândute toate biletele” a marturisit Pavel Ionescu.

In ceea ce priveste pe protagonisti, violonistul Alexandru Tomescu sublinia faptul ca “nu intâmplator am ales aceasta integrala Enescu, pentru ca am simtit ca este de datoria mea, ca muzician român, sa dedic, la un moment dat, un astfel de eveniment unei personalitati marcante a muzicii românesti”.

PUBLICITATE

Facând referire la turneu si complexitatea muzicii lui George Enescu, pianistul Eduard Kuntz spunea: “Motivatia pentru care am ales sa traiesc aceasta «experienta Enescu» este aceea de a patrunde in esenta culturii românesti, o lume aparte din care fac parte persoane dragi mie, sotia si fiica mea”. Recitalul Enescu din Bacau a beneficiat, alaturi de sunetul inconfundabil al viorii Stradivarius a lui Alexandru Tomescu, de timbrul muzical al unui pian de concert Yamaha, un instrument deosebit (doar opt asemenea piane se gasesc in Europa) lucrat in intregime manual, adus din Germania special pentru acest concert.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ