A câstigat o bursa in fata a sute de alti colegi din tara

Andrei Neacsu, elev in clasa a VIII-a la Scoala “Domnita Maria” Bacau a câstigat o bursa educationala de prestigiu tocmai in Boston. Este vorba despre o finantare oferita de o organizatie, Educational Enrichment for Romanian Children (EERC), care asigura doar 4 astfel de burse pe an cu scopul de a incuraja copiii talentati si cu rezultate exceptionale la invatatura sa cunoasca medii culturale diferite si sa faca schimb de experienta cu alti copii, la fel de talentati.

Andrei Neacsu, in clasa a VIII-a D, a câstigat bursa EERC in fata a sute de alti elevi din intreaga tara, urmare a rezultatelor deosebite obtinute la scoala, dar si in activitatile extrascolare. Bursa este suportata din donatiile personale ale membrilor organizatiei, toti oameni de cultura, si se va finaliza cu o scoala de vara in Boston. Bacauanul Andrei Neacsu va reprezenta România alaturi de alti trei elevi din Focsani, Vâlcea si Sebes. “A fost un concurs de dosare, la care s-au inscris copii din toata tara, de la scolile generale din ciclul gimnazial, cei mai buni dintre cei mai buni. Pasii pe care i-am avut de trecut au fost nu doar dificili, ci si eliminatorii. Am avut de sustinut diverse probe in limba engleza, dar au contat foarte mult rezultatele mele scolare si extrascolare”, ne-a declarat Andrei. Pasiunea lui pentru atletism (a câstigat recent o medalie de bronz la Campionatele Nationale de hexatlon Bucuresti, alaturi de alte 6 medalii in sezonul de iarna, 4 de aur si 2 de argint), a fost un plus pentru el in câstigarea acestei burse. S-au adaugat apoi activitatile sale in concursuri de pian si teatru (face parte din trupa de teatru “Pentru voi”), si mai ales rezultatele exceptionale de la scoala. “Este o mare bucurie pentru familia noastra si o confirmare a convingerii personale ca Andrei poate imbina armonios atât sportul, cât si invatatura si manifestarile artistice”, ne-a spus emotionata si mama lui Andrei, Nusa Neacsu. Alte 11 concursuri de literatura câstigate, dintre care trei sunt internationale, iar la celelalte 9 a luat premiul I, pentru poeziile si proza scurta pe care le-a compus, plus un premiu de exceptie sunt tot ale lui Andrei. Tot el a participat si la 5 concursuri de desen, de nivel national, cel mai important “Concursul National de Postere” de la Târgoviste. Participa cu drag si la numeroase spectacole oferite copiilor cu handicap, HIV, la camine de batrâni, este voluntar la Fundatia de Sprijin Comunitar, unde a lucrat cu alti copii ai institutiei si este implicat in câteva proiecte ale acestei fundatii. Tot voluntar, a ajutat la repararea Bisericii “Crucea de Piatra” Onesti, unde a lucrat cu o echipa de constructori, toata vara lui 2011. Este participant, impreuna cu alti doi colegi de clasa la un amplu “Concurs National Interdisciplinar” din Târgoviste, unde a obtinut locul III cu echipa dintre multe echipe de liceu, ei fiind la gimnaziu. Sunt doar câteva din meritele acestui elev. In toate activitatile sale a fost indrumat permanent de familie, dar si de prof. Livia Chiper, diriginte, si directorul Scolii “Domnita Maria” Bacau, prof. Elisabeta Deaconu.

O luna, pe tarâm american

Andrei va pleca in Boston in iulie si va sta pâna la sfârsitul lunii august. Bineinteles dupa ce va sustine si Evaluarea Nationala, pentru care se pregateste intens. Pe tarâm american va lucra in diverse ateliere de creatie, cu specific literar, va cunoaste scriitori americani, va vizita ateliere de pictura, de muzica si va cunoaste alti tineri de vârsta lui. Când se va intoarce, spera sa fie deja elev al Colegiului National “Vasile Alecsandri”, unde isi doreste foarte mult sa intre. Nu are emotii. Din clasa a V-a primeste bursa de merit la scoala, ceea ce spune multe.