Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) și ai Primăriei comunei Glăvănești au revenit asupra măsurii de a se închide Școala Gimnazială „Înv. Spirache Florea” din satul Muncelu pe motiv că mai are doar 24 de elevi. Elevii și părinții acestora au protestat în fiecare zi de la începutul acestui an școlar și au refuzat ca elevii să meargă la școală tocmai în satul Frumușelu, aflat la cinci kilometri distanță.

Reprezentanții celor două instituții au reanalizat măsura, dar și condițiile pe care elevii le au în școala din Muncelu, construită în 2008 cu toate dotările necesare.

„Am convenit – ne-a declarat primarul comunei Glăvănești, Gheorghe Tilibașa – ca școala să funcționeze în continuare, dar numai cu unul dintre cei trei învățători pe care îi avea. S-a formulat și un program al zilelor de școală, pentru că cei 24 de elevi din clasele I – IV vor studia în sistemul unei clase simultane”.

Învățătorul școlii din Muncelu va fi plătit de Primărie – s-a mai convenit la întâlnirea reprezentanților IȘJ și ai Consiliului Local din Glăvănești, dar ceilalți doi învățători trebuie să-și caute de lucru în altă parte.

Alte articole