– ei le-au dat o mână de ajutor bunicilor din sat, care nu mai au puterea să-şi cureţe singuri gospodăriile de zăpadă – profesorii de la clasă i-au încurajat

Sâmbătă dimineaţă, elevii clasei a VII-a, de la Şcoala Gimnazială „Emil Brăescu”, din comuna Măgura, au lăsat deoparte calculatorul, au pus mâna pe lopeţi şi au ieşit la deszăpezit, în mod organizat. Asta după ce toată săptămâna şi-au ajutat vecinii mai în vârstă, dar şi bunicile, să-şi cureţe curţile de zăpadă.

Cadrele didactice de la clasă i-au încurajat să ajute şi să nu fie indiferenţi cu cei care au nevoie de ei. „Ideea aceasta a venit după ce câţiva dintre ei au spus la şcoală că şi-au vizitat bunicuţele şi vecinele şi le-au ajutat să deszăpezească iar noi i-am încurajat să facă toţi acest lucru, aşa fel încât să-i formăm cu spirit civic şi să-i învăţăm să fie sensibili”, a spus Maria Popa, cadru didactic în cadrul şcolii.

PUBLICITATE

„Copiii noştri sunt încântaţi şi niciodată nu au comentat sau nu au spus «nu putem». Asta probabil şi pentru că au educaţie aleasă în familie şi atunci când şi noi venim în completare se vede cu ochiul liber”, a declarat Doiniţa Vasiloiu, director Şcoala Gimnazială „Emil Brăescu” Măgura.

Grupa de voluntari s-a întregit în satul Sohodol şi în câteva clipe, adolescenţii au dat la o parte toată zăpada strânsă în faţa unei gospodării. Şi asta a fost doar încălzirea. S-au oprit apoi cu toţii la tanti Catinca (82 ani), care a rămas uimită când a văzut atâtea ajutoare.

„Sunt bucuroasă că au venit la mine şi că sunt tineri care vor să ne ajute. Eu sunt bolnavă şi bătrână şi ce pot să spun decât: bravo părinţilor care i-au crescut bine”. Echipată cu bocanci de iarnă şi haine groase, Ana Maria Ferenţ s-a alăturat colegilor de clasă fără să stea pe gânduri. „Ei sunt în vârstă şi trebuie să-i ajutăm. Pentru noi este o plăcere şi nu este greu deloc. Ne primesc cu bucurie şi sunt surprinşi de gestul nostru”, a spus adolescenta.

„Am venit împreună cu colegii mei să ajutăm bătrânii. Am mai dat zăpada la bunici, la părinţi şi sunt bucuroşi că mergem să le dăm o mână de ajutor”, spunea şi Mihai Brihancă, elev. După ce au terminat de deszăpezit, ei au rezemat lopeţile de gard şi au dat drumul distracţiei la o repriză de săniuş pe uliţele satului.

Activităţile de voluntariat sunt frecvente la Şcoala Gimnazială Măgura. Vara trecută, elevii, părinţii lor, dar şi profesorii au zugrăvit şi au făcut singuri curăţenie în şcoală, mobilizarea fiind exemplară.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Foarte frumos . Felicitari elevilor si chiar celor care i-au indemnat .
    Zugravitul si curatenia in scoala nu-I treaba copiilor si a parintilor .
    Daca-i asa , dati-le functiile de la primarie , directiune a scolii si administrarea , parintilor si copiilor , inclusive banii care li se cuvin . ” Mobilizare exemplara ” este o expresie de sorginte esto-comunista . Of , cand vom scapa de limbajul de lemn ? De 27 de ani , cu membri din familie plecati peste hotare la munca si nu am invatat nimic bun de la occidental .

LĂSAȚI UN MESAJ