Zâne, fluturasi si gargarite, o foarte harnicuta albina si inegalabila lalea, dar si primul vestitor al primaverii, ghiocelul, s-au reunit marti, 8 martie, la Scoala Gimnaziala Speciala „Maria Montessori”, din Bacau, pentru a sarbatori Ziua Internationala a Femeii si pentru a intâmpina cum se cuvine primavara. Personajelor de basm le-au dat viata chiar elevii acestei scoli, indrumati de profesoarele Genoveva Handoca, Iulia Bilea si Elena Serban, intr-un spectacol prezentat in fata elevilor scolii, a parintilor si a invitatilor acestora, cu sustinerea „tehnica” a profesorului Alex Droiman, cunoscut si ca DJ Norbert.

Evenimentul a avut loc intr-un decor inedit, asigurat tot de elevii scolii, prin care au intruchipat din hârtie si cartoane colorate fabuloase peisaje de poveste, asa cum numai primavara le poate insufleti. „Nu putea – a spus, la deschiderea evenimentului, directorul scolii, Adrian Nastac – sa treaca o zi de 8 Martie fara ca noi si elevii nostri sa nu ne amintim de cele care ne sunt dragi, care ne-au dat viata si care ne educa, de mamele nostre, de colegele noastre, de invatatoarele si profesoarele noastre. Ne-am adunat sa le aratam ce putem face in aceasta scoala, sa le sarbatorim prin cântec si poezie”. Ceea ce a urmat a fost un entuziast recital de cântece si poezii, in care micii artisti s-au intrecut pe ei insisi.

„Eu – ne-a declarat, la final, Genoveva Handoca – indrum corul scolii speciale, iar de-a lungul anilor am avut multe spectacole. Acum am venit la un eveniment special, de Ziua Femeii, si cred ca putem spune ca actiunea a iesit bine. Dar, si noi, aici, tindem sa atingem perfectiunea, deci ne dorim sa fie din ce in ce mai bine. Avem multe asemenea evenimente la care participam, in spectacole dedicate Sarbatorilor de iarna, Pastelui, sosirii primaverii etc., in fiecare an. Mergem cu astfel de spectacole si la institutiile importante din oras. Ne place ceea ce facem, o facem cu mare pasiune si lucram totdeauna in echipa”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ