Teodora Balas, eleva in clasa a XIII-a a Colegiului Ferdinand, a prezentat evenimentul Foto Liviu Maftei

„Incerc sa-mi inghet timpul,/Sa nu clipesc, sa nu respir,/Sa nu gândesc”, este motto-ul volumului „Aripi”, o antologie de creatii literare ale elevilor Colegiului National „Ferdinand I”, carte ce a avut lansarea luni, 28 septembrie, dupa orele prânzului, la Teatrul Municipal Bacovia. Cu acest prilej, elevii colegiului bacauan au pus in scena un adevarat spectacol, alaturi de ei urcând pe scena profesori si oameni de cultura.

„Este o antologie care atrage atentia prin ideile noi, prin modul de gândire, prin diversitate. Ne bucuram in acest volum de texte sensibile, de savoarea versurilor, de aceste voci tinere care vor sa spuna ceva”, a spus Tincuta Horonceanu Bernevic, membra a Uniunii Scriitorilor din România-filiala Bacau, prezenta la eveniment.

„Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, care a avut loc pe 26 septembrie, elevii nostri lanseaza volumul «Aripi», care cuprinde versuri, proza si teatru in limbile româna, engleza, franceza, spaniola si germana. Textele sunt semnate de 29 de elevi ai colegiului nostru care au fost coordonati de 9 profesori de limbi straine si un profesor de informatica”, ne-a declarat prof. Florentina Stanciu.

Este pentru prima data când cei de la „Ferdinand I” desfasoara aceasta activitate, dar deja se gândesc la viitorul volum ce ar putea fi lansat anul viitor, tot in toamna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ