Elevii de la Economic schimbă fața zonei de acces pe Lacul Bacău II

5

O sută de elevi ai Colegiului Economic „Ion Ghica” au plantat, timp de două zile, copaci și arbuști în zona Lacului Bacău II – arie naturală protejată. Acțiunea lor face parte din proiectul de ecologizare și plantare de copaci „Creștem împreună”, care este aplicat în acest areal timp de nouă luni (martie – noiembrie 2017).

„Am venit – ne-a spus Tania Coșeraru, consilier educativ și profesor diriginte la colegiul băcăuan – cu elevi din mai multe clase, înr-o acțiune care face parte dintr-un proiect de educație civică, prin care urmărim să asigurăm siguranța celor care vin în zona Lacul Bacău II să se plimbe, să facă sport. Am plantat deja, cu 100 de elevi, 200 de copaci, puieți pe care ni i-a pus la dispoziție Direcția Silvică Bacău și cu sprijinul Primăriei Bacău și al Centrului Regional de Ecologie. Am lucrat acum timp de două zile, dar vom reveni în toamnă, pentru ecologizarea zonei și pentru plantări de arbori”.

Alături de Tania Coșeraru, la organizarea lucrărilor au venit și profesorii Anca Lungu Oprea, Gabriel Gabor și Cristina Dămoc.
Plantarea copacilor – a mai precizat interlocutoarea noastră – este doar prima etapă în procesul de «schimbare la față» a acestei arii naturale protejate, dar primăria ar trebuie să ude regulat puieții nou plantați, să instaleze bănci și coșuri de gunoi în zona preluată în îngrijire de elevi. Și pășunatul animalelor ar trebui interzis în zonă, pentru că deja copacii mai mari au trunchiurile roase de animale. O altă problemă este depozitarea în zonă a deșeurilor, mai ales a materialelor rezultate din demolări de construcții.

PUBLICITATE

Zona Lacului II Bacău – mai spun autorii proiectului de ecologizare – este frecventată, în prezent, mai ales după lăsarea întunericului, de zeci de tineri care vin acolo cu mașinile personale, care consumă produse fast-food, alcool, dar și substanțe psihoactive. Și tot acolo șoferii și-au extins aria de acces, iar în urma lor rămân mormane de gunoaie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

 1. Nu va suparati va rog pentru comentariul meu negativ, dar dintre atatea locuri unde se putea planta copaci in zona municipiului, ati ales sa o faceti intr-o zona nepotrivita.

  Puietii aceia sunt plantati direct sub liniile de inalta tensiune, zona respectiva e un maidan, ar trebui igienizata si amenajata ulterior. Doi la mana, nu cred ca tinerii din poza (mai ales fetele cu ochelari de soare) au facut o treaba prea grozava.

 2. Copacii vor fi toaletati regulat pentru a nu “deranja” liniile de tensiune.
  “Zona nepotrivita” e doar opinia dvs. Intentia este de a limita accesul auto in zona. In plus, cetatenii vin in promenada, pentru alergari, plimbari si cicloturism regulat aici. Asadar, utilitatea exista.
  S-au facut si vom mai face ecologizari in zona, doar ca sunt inutile din moment ce nu exista si sanctiuni pentru cei care arunca deseurile la intamplare.
  Inainte de a formula judecati de valoare, prejudecati despre ochelarii de soare, va invit la fata locului sa observati rezultatele concrete ale elevilor. Oftalmologii recomanda purtarea ochelarilor de soare pentru protectia ochilor impotriva razelor UV.

  In final, va informez ca, urmare a eforturilor sustinute din ultimul an, deja se vad schimbari calitative in zona, atat din punct de vedere al sigurantei, cat si estetic.

  Spor(t) in toate!

 3. doar pe elevi ii mai prostiti cu munca mok…nu cred ca se ajungea cu masinile prin rapele alea…atat e bine ca elevii sunt cam grasi si au nevoie de miscare chiar daca e mok

 4. Daca taceai …….
  Poate iti vezi bârna din propriul ochi in vreo oglinda, daca tot faci aprecieri despre fizicul elevilor.

  La cum si ce scrii, ma indoiesc de faptul c-ai putea fi vreun instructor de fitness, Datatorule cu Presupusul, fara sa stii subiectul discutiei !

LĂSAȚI UN MESAJ