Talentati, destepti si frumosi, elevii Colegiului National de Arta „George Apostu” Bacau au transformat festivitatea de inchidere a anului scolar intr-un spectacol cu public numeros. Parintii, bunicii si prietenii au venit in numar mare la Teatrul de Vara, acolo unde a avut loc evenimentul.

Pentru ei, dar si pentru colegi si profesori, artistii scolii au pregatit momente speciale care au vrajit audienta. Dorin Iorga (oboi) si Trio Ad Libitum format din Adelina Sabau (pian), sefa de prromotie, Cosmin Sipos si Alina Olaru (ambii la vioara) au urcat pentru ultima data pe scena in calitate de elevi ai colegiului, pentru ca acum sustin examenul maturitatii si se pregatesc de admiterea la facultate.

„Desi a fost un an greu, cu foarte multe activitati, foarte multe concursuri si olimpiade nationale, Concursul National «Primavara Artelor», cu un efort financiar deosebit, avem satisfatia ca totul a fost la superlativ. Am obtinut un numar record de premii, 17 in total, si ne bucuram ca ne-am mentinut pe locul II in judet dupa numarul de premii.

PUBLICITATE

In acelasi timp am obtinut rezultate remarcabile si la Evaluarea Nationala, cu promovabilitate de 100%, iar la Bacalaureat cel mai mic procent a fost de 94%. Asta inseamna ca se invata la toate obiectele si nu doar la cele de specialitate”, a declarat prof. Dana Bârzu, directorul Colegiului de Arta Bacau.

Dorinta cea mare a conducerii scolii este ca elevii de aici sa sustina la Bac si probe de specialitate si a facut in acest sens numeroase memorii la Ministerul Educatiei. Chiar daca artistii trebuie sa se imparta intre orele de dedicate talentului si studiul pentru probele de examen, au fost copii care de la Arta au intrat la Medicina, la Marketing sau Kinoterapie. In total, la Colegiul de Arta din Bacau invata 957 de elevi, dintre care 820 sunt de la invatamântul primar, gimnaziu si liceu.

[wonderplugin_gallery id=”292″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ