Judetul Bacau a participat, si anul acesta, la Olimpiada Nationala „Stiintele Pamântului”, care a avut loc la Râmnicu Vâlcea si de unde elevii nostri s-au intors cu rezultate de exceptie. Lotul bacauan a fost format din elevii Miruna Ioana Belciu, clasa a IX-a, la Colegiul National „Gh.Vranceanu”, Vlad Florin Chelaru, clasa a X-a la Colegiul National „Vasile Alecsandri” si Mircea Dolineanu, clasa a XI-a la acelasi colegiu „Vranceanu”.

„Olimpiada «Stiintele Pamântului» inseamna o competitie ampla ce se desfasoara la patru discipline – chimie, fizica, biologie si geografie. Subiectele sunt unice pentru toate cele patru clase de liceu, iar la acesta olimpiada participa elevii cei mai bine cotati din judet la cele patru materii”, a explicat profesorul insotitor al lotului Erica Mihaes, cadru didactic la Colegiul National Catolic „Sf. Iosif” Bacau.

Olimpiada Nationala de „Stiintele Pamântului” a constat in doua probe: in prima zi proba teoretica, iar in a doua zi proba practica. Timpul de rezolvare a probelor a fost de câte trei ore in cele doua zile de concurs, fiecare elev concurent primind câte patru foi cu subiecte, pentru cele patru specialitati. In cea de-a treia zi a fost organizata o excursie in judetul Vâlcea, iar seara a avut loc Festivitatea de premiere. Din cei 3 elevi participanti din Bacau, doi s-au intors cu premii.

Vlad Florin Chelaru a obtinut premiul special al juriului, iar Miruna Ioana Belciu a obtinut locul noua pe tara, a realizat cea mai buna lucrare la specialitatea chimie si a intrat in lotul largit al României. Acest lot se intruneste la Bucuresti timp de trei saptamâni iar din cei 10 elevi selectati (din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, Miruna Belciu fiind singura din clasa a IX-a) sunt pregatiti de cei mai buni profesori pentru a reprezenta România la Olimpiada Internationala de „Stiintele Pamântului”, ce se va desfasura anul acesta in Japonia.

Anul trecut, Miruna Belciu a mai participat, in Coreea de Sud, la o alta competitie asemanatoare, Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, de unde s-a intors cu medalia de argint.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ