Elevi de toate vârstele au vizitat instantele din Bacau, vineri, când s-a sarbatorit Ziua Europeana a Justitiei Civile, eveniment care are ca scop informarea oamenilor cu privire la drepturile lor si la modul de functionare a sistemului judiciar.

Printre vizitatori s-au aflat si elevi de clasa a XI-a, de la Colegiul National de Arta “George Apostu”, care au asistat la doua procese desfasurate la Judecatorie si Tribunal, s-au fotografiat in roba de judecator si pe scaunele magistratilor, dar cel mai interesant pentru ei, au “construit” un caz in care fiecare a avut un rol.

Motivul “conflictului” judecat in instanta a fost un telefon spart, pe care s-au cerut despagubiri si s-au chemat martori. Elevii au invatat, astfel, despre etapele unui proces, elemente de procedura intr-un limbaj accesibil lor, dar si despre consecintele marturiei mincinoase.

PUBLICITATE

Asistentii judiciari care au gazduit aceste intâlniri le-au dat explicatii si despre rolul pe care il au judecatorii, procurorii, grefierii de sedinta, avocatii si expertii, cum pot intra in magistratura si ce examene trebuie sa sustina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ