Elevi chiulangii, adusi cu politia inapoi la scoala

2

14 de elevi au fost depistaţi de către poliţişti în timp ce se aflau în unităţi de alimentaţie publică, absentând de la cursuri.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au verificat, la data de 19 octombrie a.c., unităţile de alimentaţie publică din apropierea şcolilor şi liceelor din municipiul Bacău, în vederea depistării elevilor care lipsesc de la cursuri.

Acţiunea este parte a activităţilor derulate de poliţişti pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ.

Poliţiştii au verificat 39 de unităţi de alimentaţie publică şi au identificat şi legitimat 14 de elevi, care absentau de la cursuri.

De asemenea, polițiștii au aplicat în patru sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991.

În urma activităţilor derulate poliţiştii au luat măsura informării unităţilor de învătământ din care făceau parte elevii depistaţi în situaţii de absenteism şcolar, în vederea luării măsurilor administrative ce se impun.
Astfel de activităţi se vor desfăşura pe parcursul întregului an şcolar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Eu le sugerez domnilor politisti sa vina la poarta oricarui liceu din oras pe timpul pauzei si sa legitimeze elevii fumatori: parintii sa fie anuntati iar comerciantii care le-au vandut tigari minorilor amendati.

LĂSAȚI UN MESAJ