Mihaela Solomon, eleva in clasa a XI-a C la Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V. Karpen” Bacau, a participat recent ca tânar reporter pentru mediu la concursul international “LITTER LESS CAMPAIGN”, o campanie initiata de FEE (The Foundation for Environmental Education).

Aflata sub indrumarea atenta a ing. Daniela Andronic, eleva a abordat problema uleiul uzat alimentar ce polueaza mediul inconjurator. Ea propune ca pretul primit pe uleiul uzat adunat de la toti locatarii unei scari de bloc si vândut catre firmele de colectare specializate, sa acopere o parte din cheltuielile de administrare a imobilului, iar ideea ei a impresionat.

Juriul international specializat, format din reprezentanti experti ai Comitetului Executiv FEE, de la organizatiile si agentiile UNEP, UNESCO si Agentia Europeana de Mediu EEA, dar si ai mass-media, a desemnat-o ca fiind câstigatoarea internationala la sectiunea “Articole, reportaje” pentru categoria de vârsta 15-18 ani.

PUBLICITATE

In urma acestui rezultat, organizatorii o trimit in septembrie, impreuna cu alti 8 români câstigatori la celelalte sectiuni ale concursului, in Cipru la o reuniune internationala unde se va intâlni cu alti tineri reporteri ecologisti si unde va avea ocazia sa participe la un work-shop international pe teme ecologice. Mihaela Solomon si un alt elev al colegiului, Gabriel Iancu, au participat si la Concursul National YRE (Young Reporters for Environment) la care ea a obtinut locul II iar el locul III.

„Sunt mândra ca am participat la acest concurs. Fiind foarte mult interesata de mediul inconjurator, m-am inscris mai mult ca sa pot ajuta si informa lumea despre problemele care afecteaza ecosistemul, si mai putin sa câstig un premiu. Sunt si reporter la radio-ul scolii, Radio Adolescenta, asa ca imi vine foarte usor sa ajut si din aceasta perspectiva.”
Mihaela Solomon


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ