17 aprilie 2024
ActualitateEleva Alexandra Vidrascu, premiata de Ministerul Educatiei

Eleva Alexandra Vidrascu, premiata de Ministerul Educatiei

– ea a invatat la Colegiul National Pedagogic “Stefan cel Mare” Bacau si a obtinut locul I la Olimpiada Internationala de limba si creatie literara rromani – acum, a fost premiata la Bucuresti, alaturi de alti 224 de elevi olimpici

Elevii români medaliati la olimpiadele internationale pe diferite discipline, in anul 2015, au fost premiati luni, 16 noiembrie, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria. Bacaul a fost reprezentat la aceasta Gala de o eleva de la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”, care a obtinut locul I la Olimpiada internationala la limba si creatie literara rromani.

Este vorba despre Elena Alexandra Vidrascu, de la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare”, care atunci când a obtinut marele premiu era eleva in clasa a XII-a (adica in anul scolar 2014 – 2015). Ea a fost pregatita de prof. Marieta Hirtescu, inspector scolar pentru minoritati la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.In total au fost recompensati 225 de elevi, care au câstigat pentru România 257 de distinctii (51 medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III si 70 de mentiuni). De asemenea, au fost premiati si cei 230 de profesori care i-au pregatit, dar si colegiile de unde provin (cu 4.400 de lei).

Cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internationale sunt de 12.545 de lei pentru medalie de aur si premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 de lei pentru premiul I / medalie de aur, 8.330 de lei pentru premiul al II-lea / medalie de argint, 5.950 de lei pentru premiul al III-lea / medalie de bronz si 4.065 de lei pentru mentiune sau diplome echivalente (in functie de categoria olimpiadei). Acum, Alexandra Vidrascu este studenta la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere, specializarea engleza – rromani.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri