– hotii i-au luat banii, telefonul, chiar si covrigul din gura

I s-a intâmplat lui Iustin Calin, elev in clasa a XI-a, la Colegiul National de Arta „George Apostu”, astazi, in jurul orei 11.00, in plina strada, chiar in centrul Bacaului.

„Chiar când am iesit de la ore, abia traversasem strada vizavi de liceu, m-au intâmpinat doi tineri si mi-au cerut direct banii din buzunar. M-am speriat, recunosc, am vrut sa si fug, dar nu am putut. Le-am spus ca nu am bani la mine, nu m-au crezut, mi-au vorbit urât, apoi mi-au cerut telefonul.

PUBLICITATE

Am zis ca nu am nici asa ceva, dar m-au imobilizat discret, au metodele lor, m-au cotrobait imediat in buzunare si mi l-au luat. Banii, la fel. Am ramas fara ei. Nu aveam multi, vreo 7 lei. Mi-au luat pâna si covrigul pe care il aveam in mâna si din care apucasem sa manânc câteva imbucaturi”, ne-a povestit, inca speriat, tânarul.

Tot el sustine ca a retinut fetele celor doi care l-au atacat, ce „nu pareau ca ar fi de liceu, poate usor mai mari; unul avea si cicatrici de la o taietura pe fata.”

Când a scapat de cei doi, „care au plecat linistiti, in directia opusa, ca si cum nu s-a intâmplat nimic”, dupa cum a mai spus, Iustin a anuntat conducerea liceului, care a luat legatura cu politistii locali si jandarmii arondati scolii.

„Cel mai mult regret ca mi-au luat telefonul. Era un S4, pe care tocmai il primisem de la familia din Italia, care are grija de mine”, ne-a mai spus baiatul, cu lacrimi in ochi.

Asa i-am aflat si povestea … vietii. Este un copil institutionalizat, iar acea familie din Italia il cheama in fiecare vacanta acolo. Ar fi vrut sa-l si adopte.

„Numai ca legislatia adoptiilor internationale s-a schimbat si au intâmpinat piedici”, a mai adaugat mai mult ca pentru el. Ce am mai retinut din acest incident grav? Ca desi zona in care a fost acostat tânarul era circulata, nimeni nu a sarit in ajutorul lui. Trist.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Foarte trist si inuman pana la urma sa vezi ca un copil este atacat si sa nu intervii.
    Huliganii se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie, iar politia si jandarmii dorm pe holurile liceelor pe langa calorifere la caldurica.Rusine.

  2. ESTE OBLIGATORIU SA FIE INSTALATE CAMERE DE SUPRAVEGHERE IN CATEVA PUNCTE DIN ORAS, INCLUSIV SCOLI. AAAAAAAAAA, M-AM PRINS,…… COMISIE, INCA O COMISIE, STUDIU DE FEZABILITATE, LICITATII, CONTESTATII FARA NUMAR……..

  3. SINGURA SANSA SA NU SE MAI INTAMLE ASA CEVA SUNT CAMERE DE LUAT VEDERI IN TOT BACAUL….REPET TOT BACAUL SI MAI ALES IN ZONELE SCOLARE SI LICEALE…SUNT BANII …DAR NU LE MAI AJUNG HOTILOR SA FURE ….AU BUZUNARELE SPARTE SI NU SE MAI GANDESC LA SINGURANTA CETEANULUI S AU ALE COPILULUI IN CAZUL DE FATA…..MAI INFORMATIVA SI VEDETI CUM ESTE IN ANGLIA….PLINA ANGLIA DE CAMERE DE LUAT VEDERI…CARE A FOST ACOLO STIE ….IN ACEST CAZ DACA EXISTA CAMERE IN CATEVA ORE ERAU PRINSI GUNOAILE ACESTEA..

  4. TOTUŞI, CHIAR CU CAMERE DE SUPRAVEGHERE, NU CREDEŢI CĂ CETĂŢEANUL ARE PRIMA REACŢIE (SAU, CEL PUŢIN, AŞA AR TREBUI). S-AU ÎNMIIT INFRACTORII, NU MAI SUNTEM ÎN SIGURANŢĂ NICI NOI, ADULŢII. NU E SINGURUL CAZ. SUNT SUTE DE CAZURI (UNUL ÎL ŞTIU EU) ÎN CARE SUNT ŞI MALTRATAŢI, DACĂ NU MAI RĂU. SUNT PROMOVAŢI PESTE TOT “DUBIOŞII”: PLINI DE BANI, BURŢI MARI DE LA ATÂTEA HĂLCI DE CARNE, VILE, MAŞINI DE LUX. CUM AJUNG AŞA? ÎNCEPÂND DE LA MICILE INFRACŢIUNI: FURI UN COVRIG, UN TELEFON, DAI UN PUMN ŞI APOI AJUNGI LA CELE MARI…. QVO VADIS NOSTRA LEX?

  5. Trebuie si personal adecvat, care sa stie sa identifice locatiile de pe camerele de luat vederi ! La ce ”specialisti” sunt in punctele cheie ale supravegherii si mentinerii ordinii si linistii publice in mun’cipiul nostru, ne putem astepta la multe minuni !

LĂSAȚI UN MESAJ