Trebuie spus, inca de la inceput, ca nu PSD a câstigat aceste alegeri, ci competitorii sai au pierdut. PSD a capitalizat, fara sa vina cu cine stie ce idei novatoare, câteva elemente sesizate de catre electorat.

Proasta gestionare a treburilor tarii de catre guvernul de tehnocrati, perceputi ca fiind “guvernul meu”, al lui Iohannis, a contat destul de mult. S-a adaugat maniera in care Justitia a intervenit in disputa electorala, celebrul “Binom” fiind perceput de un electorat tot mai satul de anticoruptie cu directie ca un competitor imoral.

S-a mai adaugat amestecul brutal al ambasadelor, culminând cu acel comunicat al Ambasadei SUA care indica românilor cu cine sa voteze. Nu in ultimul rând, asa-zisa “societate civila” atent directionata a bulversat electoratul cu ideea de a nu mai fi votati politicienii.

PUBLICITATE

Alegatorii nu sunt prosti, oricât ar incerca unii sa sustina ca au pierdut alegerile pentru ca electoratul “celorlalti” a fost format din idioti care nu au stiut cu ce voteaza. Din contra, cred ca electoratul – cel care s-a prezentat la urne – a stiut ce voteaza.

Si a votat impotriva amestecului in politica nationala a unor forte care ar trebui sa se ocupe cu alte probleme. Pentru ca nu doar partidele au fost infrânte la aceste alegeri, au primit vot de blam si conducatorii institutiilor de forta care au arestat politicieni pe sprânceana, pentru a face pârtie unora, si au primit un vot in plex si ambasadele, care se obisnuisera sa dicteze in politica româneasca.

Un intreg sistem a primit cartonasul rosu din partea unui electorat care a inceput sa fie imun la discursul politic de tip bruxellez, in care se vorbeste mult fara a se spune nimic. Desigur, faptul ca Sistemul a luat-o in freza nu inseamna ca a si fost invins.

Se va replia, se va metamorfoza si vom vedea in perioada urmatoare cum vor fi activate minipartidele locale, create pe baza noii legi, cu minim trei membri.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Avand in vedere ca Desteptarea e un ziar local, ar fi normal sa discutam despre treburi locale, ca despre alea nationale dau din gura destul banalistii pulitici. La Bacau nu a fost un vot negativ. Necula a facut o campanie activa, e primul candidat care umbla efectiv prin casele oamenilor, la fel cum se face prin Vest. O fi avand el bube sau nu, sincer, nu conteaza, atat vreme cat alternativele erau penibile. Un Luchian demoralizat si care aducea, practic, cu sine o intreaga liota de parveniti si ex-colaboratori ai penalului Stavarache ? Un consilier local care mai are putin si bate recordurile de traseism pulitic ? Ghinghes, baiatul ala, era o optiune interesanta, dar nu ca primar, pentru ca primarul nu e singur, nu poate face singur ceea ce si-a propus, si are nevoie de sprijinul CL. Asadar, Necula era optiunea cea mai buna CA PRIMAR. La CL puteai alege nu neaparat PSD, dar in mod cert nu PNL (in fine, cei bolnavi de sindromul Stockholm…). Asa ca unde este votul negativ ? Nici macar in Bucuresti nu a fost vot negativ. PNL la nivelul asta este in mod natural, 15-20 de procente cel mult, astiasunt die-hard liberalo-pedelisti, in rest, daca primesc voturi este pe vot negativ, intr-adevar. furat de la cei care se supara pe PSD si vin la vot de-a dracu.

LĂSAȚI UN MESAJ