Stadion &#8222Giulesti”, spectatori 15.000. Au inscris: V. Moldovan (49) / B. Nicolita (4). Cartonase galbene: N. Grigore (50) / Ogararu (44), Nicolita (56), Radoi (74).

Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – I. Stancu, E. Dica (76, Negru), R. Stancu, Badoi – Buga, D. Niculae – V. Moldovan (64, Burdujan). Antrenor: Razvan Lucescu.

Steaua: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin – Dica, Paraschiv (65, Cristocea), Radoi, Nicolita (90+1, Nesu) – Oprita, Cristea (60, Lovin). Antrenor: Cosmin Olaroiu.

Arbitri: Wolfgang Stark, Markus Scheibel, Jan Salver, toti din Germania.

Inceput european si sfarsit romanesc. Asa s-a scris istoria primei confruntari dintre Rapid si Steaua in Cupa UEFA. La final a fost 1-1. Un rezultat care-i avantajeaza pe stelisti, insa, calificarea se va juca peste o saptamana pe &#8222Lia Manoliu”. Partida a avut doua reprize diferite. Prima, dominata de elevii lui Olaroiu, in fapt o prima repriza cu ritm si faze de poarta si o a doua, cu o usoara superioritate rapidista, dar care a semanat mult cu partidele din campionatul nostru. Din chiar primele minute, Steaua s-a &#8222urcat” pe defensiva giulesteana. Asa a picat si primul gol al partidei. Dica i-a pasat pe dreapta lui Oprita care a centrat perfect pana la Banel Nicolita, atacantul Stelei trimitand apoi mingea cu stangul in coltul lung. Era minutul 4 si Steaua deschidea scorul in Giulesti. Era primul gol pe care &#8222visinii” il primeau pe teren propriu in actuala editie a Cupei UEFA. Un gol care i-a ametit pe gazde pana la finalul primei reprize, cu toate ca in minutul 11, Niculae a trimis mingea cu capul in bara dupa un corner. Aceasta ocazie avea sa fie si ultima pentru elevii lui Razvan Lucescu in mitanul intai. Cu mult calm si cu o precizie elvetiana, stelistii au controlat jocul. Dica si Cristea au trecut pe langa majorarea scorului in minutul 20. O faza controversata s-a petrecut in ultimul minut al primei reprize, atunci cand Oprita a inscris pentru Steaua, dar arbitrul german, la semnalizarea tusierului, a anulat reusita atacantului stelist pe motiv ca mingea parasise linia de poarta.

Schimbare de registru

La pauza, Steaua era in avantaj si, dupa cum evoluase in primele 45 de minute, era de asteptat sa mai puncteze. N-a fost sa fie asa. O greseala colectiva a lui Ghionea, care a pierdut mingea in fata lui Buga si mai apoi, gafa monumentala a lui Carlos, care a scapat &#8222pepenele” din mana, au dus la golul egalizator, reusit de vulpoiul Viorel Moldovan in minutul 49. A fost golul care le-a dat incredere lui Maftei si compania. &#8222Ros-albastrii” au facut pasul inapoi. Olaroiu l-a introdus in teren pe Lovin, un mijlocas central si l-a scos pe Cristea, care s-a zbatut mult la primul sau meci ca titular din acest an. In teren, Steaua a avut pentru cinci minute trei mijlocasi centrali. Pe Radoi, Paraschiv si Lovin.

A venit insa schimbarea lui Paraschiv cu Cristocea si s-a revenit la normal. Si Lucescu a facut cateva schimbari. Degeaba insa. Ultima jumatate de ora a fost una urata. Parca era un joc din campionatul lui Mitica Dragomir, plictisitor, si nicidecum o partida din sferturile Cupei UEFA. In prelungiri, Buga s-a aflat la cativa centimetri de gol. S-a terminat 1-1, calificarea jucandu-se tot la Bucuresti, dar pe un alt stadion, &#8222Lia Manoliu”.

Scris de Cristi SAVAPUBLICITATE