Toate scolile, liceele si colegiile din Bacau au primit o circulara de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau prin care se cere luarea unor masuri suplimentare in vederea sigurantei elevilor si a personalului din cadrul unitatilor de invatamânt preuniversitar de stat.

Concret, se impune ocuparea posturilor vacante in cadrul institutiilor de invatamânt cu muncitori calificati ce vor avea in atributii intretinerea si operarea centralelor termice pe combustibil solid, lichid sau gazos.

Totodata, se cere redistribuirea posturilor vacante intre unitatile de invatamânt pentru cazurile in care unele unitati scolare nu dispun de posturi vacante de muncitori.

In paralel, se solicita efectuarea de cursuri si calificari pentru personalul cu atributii in operarea centralelor termice, in vederea autorizarii acestor persoane si obtinerea autorizatiei ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat), acolo unde nu exista. Costul acestor cursuri de pregatire / autorizare a personalului va fi suportat de angajator (in speta scoala) din fondurile alocate, din sumele defalcate din TVA / finantarea de baza. Adresa ISJ este semnata si de directorul general al Ministerului Educatiei, Corina Marin.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. De Avizele ISU nu spune nimic ISJ,Din documentele de la ISU nu rezulta ca avem nevoie de astfel de avize decat in cinci cazuri speciale;in cazul unei construcții noi, în cazul schimbării destinației construcției,etc.Isteria ministrului cu 7% avize cui a folosit ?
    Politicienii nu se documentează ci fac senzație.

LĂSAȚI UN MESAJ