22 iulie 2024
EconomieEfectivul salariaților în declin ușor

Efectivul salariaților în declin ușor

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, la sfârșitul lunii noiembrie 2023, județul Bacău a înregistrat un efectiv de 123.453 salariați. Aceasta reprezintă o scădere ușoară de 50 de persoane (-0,04%) comparativ cu sfârșitul lunii octombrie 2023 și o creștere de 2.314 persoane (+1,9%) față de aceeași perioadă a anului precedent, noiembrie 2022.

Distribuția salariaților pe sectoare arată că la sfârșitul lunii noiembrie 2023, 2,6% dintre salariați erau angajați în “Agricultură, Vânătoare, Servicii Anexe, Silvicultură și Piscicultură”, 39,0% în “Industrie și Construcții”, iar 58,4% în “Servicii”.Aceasta reflectă diversitatea economică a județului Bacău, cu o prezență semnificativă în toate cele trei sectoare. Salariații din județul Bacău reprezintă 19,0% din totalul salariaților din Regiunea de Nord-Est, evidențiind ponderea semnificativă pe care o are județul în forța de muncă regională. Chiar dacă se înregistrează o ușoară scădere în efectivul salariaților în luna noiembrie 2023, datele arată o stabilitate generală și o contribuție constantă a județului la economia regională și națională.

Monitorizarea evoluției acestor cifre poate furniza informații utile pentru planificarea și adaptarea strategiilor economice locale și regionale.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri