Pe parcursul a două săptămâni, în perioada martie – aprilie 2021, echipa de voluntari I.D. Fest, Direcția de Asistență Socială Bacău și actrița Ilinca Istrate, alături de păpușa Pogany, au lucrat împreună realizând activități special concepute pe nevoile copiilor între 3-12 ani de la „Centrul de zi pentru copilul cu nevoi speciale” și de la  „Centrul de zi pentru copilul aflat în dificultate”. Aceste activități au făcut parte din proiectul de educație non-formală activități de dezvoltare personală prin ateliere interactive de creație şi artă teatrală I.D.Fest – ediția 21.

În proiect au participat 30 de copii cu nevoi speciale sau din medii defavorizate din Bacău. Progresul și dorința de experimare a acestora s-a observat de la zi la zi, având un impact semnificativ atât pentru copii, cât și pentru cei 20 voluntari I.D.Fest implicați în proiect. Actrița Ilinca Istrate a organizat ateliere de dezvoltare personală pentru copiii din cele două centre, apelând la terapia prin îmbrățișare, teatru, precum și la exerciții de dicție, de mișcare și jocuri interactive, ce au urmărit dezvoltarea abilităților de comunicare a celor mici, precum și dezvoltarea lor emoțională, a stimei și încrederii în sine, a limbajului și expresivității. Cei mici au creat împreună cu voluntarii I.D. Fest jucării făcute manual și au participat la activități interactive, de creație și de mișcare.

„Bucuria copiilor și răspunsul lor inedit la acest proiect au fost transformative pentru toți cei implicați în această acțiune. Suntem recunoscători că am putut aduce teatrul și educația non-formală și în aceste spații. Prin această nouă inițiativă, urmărim să extindem latura de incluziune socială a proiectului I.D. Fest, apelând la educația prin teatru ca un factor unificator, ce va aduce împreună diferite publicuri defavorizate din județul Bacău”, a declarat George Bogdan Bejan, președintele Asociației Ingenious Drama.PUBLICITATE