Politicienii care se bat in aceste zile cu sabiile ori bâtele elocintei ne-au facut listele cu ceea ce avem nevoie ca natie: democratie, inchisori, judecatori, economie, productie, voturi, libertate si asa mai departe. De educatie nu a vorbit nicinul, desi cred ca este cel mai important lucru de care avem nevoie.

Si am sa spun si de ce. O sa pornesc de la evenimentele din ultimele zile de campanie electorala, in care pasiunea politica a pus stapânire pâna si pe elevii de clasa a noua.

Problema este ca, din pacate, politicienii au reusit sa le vânda niste chiftele pe care adolescentii s-au ingramadit sa le muste. Ambele tabere au aruncat pe piata prostii care au prins pentru ca cei care le-au inghitit n-au stat sa le mestece. Argumente de genul ca unul din candidati nu e bun pentru ca nu-i ortodox si nu are copii sau altul e naspa pentru ca are fata de Mickey Mouse si va aduce rusii.

PUBLICITATE

Fiecare din cei doi are o seama de probleme reale dar si o seama de atuuri. Doar ca acestea nu sunt nici observate, nici aduse in discutie, fiind preferate acele argumente emotionale si false. Nu vorbesc de copii de 14 ani care au descoperit politica si o comenteaza cum se pricep; poate nu ar trebui sa avem mari asteptari de la ei la aceasta vârsta; insa exista suficienti maturi cu drept de vot care s-au lasat vrajiti de falsele argumente si actioneaza in consecinta. Pentru ca le lipseste puterea de a analiza faptele si a decide daca religia unui candidat este mai importanta decât moralitatea sa ori daca o acuzatie nesustinuta de probe valoreaza ceva.

Din pacate, alegerile de anul acesta vor decide, din nou, un presedinte care va fi votat nu pentru ca are ceva de oferit, nu pentru ca va avea capacitatea de a tine tara pe linia de plutire, ci pe baza unor argumente care nu au nici o legatura cu functia si, uneori, nici cu realitatea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ