Peste 50 de persoane, reprezentante ale unor primarii, institutii publice cu atributii in plasarea fortei de munca, antreprenori, ONG-uri etc., au participat joi, la Centrul de Cultura „George Apostu”, la seminarul cu tema „Economia sociala-o poveste de succes, perspective de angajare pentru persoanele apartinând grupurilor vulnerabile din Regiunea Nord-Est”.

Au fost abordate teme precum economia sociala-de la afacere la profit, complexitatea problemelor grupurilor vulnerabile, cursurile de calificare la nivelul educatiei si al abilitatii acestora, interesul scazut al angajatorilor de a avea incadrate persoane din rândul categoriilor de populatie amintite si altele.

Proiectul, finantat cu peste 9 milioane de lei din Fondul Social European, este derulat, in perioada 5 ianuarie-31 decembrie 2015, de catre Asociatia Perspectiva Globala, Actiune Locala Bacau, care contribuie cu 184.304 lei. El vizeaza promovarea conceptului de economie sociala, derularea a 10 programe de formare profesionala a unui numar de 290 persoane, in diverse meserii, specializarea unora dintre acestea in tehnici de comunicare si de calcul si altele.

PUBLICITATE

“Prin acest proiect ne propunem, mai ales, si dezvoltarea unor noi structuri de economie sociala in Regiunile N-E, Bucuresti-Ilfov, S-E, in scopul facilitarii accesului persoanelor vulnerabile pe piata muncii si al promovarii unei societati incluzive, a declarat Gabriela Fotache, manager proiect. Astfel, vor fi infiintate 11 structuri de economie sociala, in care vor lucra 70 de angajati, dintre persoanele care vor beneficia de cursurile de calificare. 40 dintre ei sunt din grupurile vulnerabile.”

Cele 11 structuri isi vor continua activitatea si dupa finalizarea proiectului. Totodata, in judetul Bacau vor fi infiintate 3 centre de recuperare, respectiv de dezalcoolizare, dezintoxicare si detoxifiere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ