Aparatura, in valoare de 57.000 de $, a fost donata de catre compania Avon si va fi folosita pentru depistarea cancerului la sân, o afectiune ce poate fi tratata cu succes daca diagnosticul se pune la timp.

In fiecare an, in judetul Bacau, sunt inregistrate peste 200 de cazuri noi de cancer la sân si numai in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau sunt examinate pentru depistarea acestei maladii câteva mii de femei anual. Si pentru ca spitalul are un mamograf vechi de circa 15 ani, deja depasit, iar unul din cele doua ecografe s-a stricat recent, nevoia de un aparat nou era mare.

„Cancerul de sân reprezinta o realitate trista, iar un aspect care trebuie sa ne ingrijoreze este faptul ca a scazut foarte mult vârsta la care se manifesta aceasta maladie canceroasa, vorbim de femei de 20 -30 de ani. Prezenta acestui ecograf performant vine sa completeze cu succes golul tehnic aparut dupa scoaterea din uz a ecografului care a fost functional pâna de curând”, a declarat dr. Elena David, sefa Sectiei de Radiologie si Imagistica de la SJU Bacau.

PUBLICITATE

Ecograful poate fi folosit atât pentru investigarea profunda a sânului, indiferent de structura, cât si pentru investigatii de medicina interna, cardiologie, obstetrica-ginecologie, urologie si nu numai. „Multumim celor de la Avon ca fac lucruri frumoase, pentru ca desfasoara o ampla campanie vizavi de depistarea cancerului la sân si pentru ca ne-au donat acest ecograf”, a spus Adrian Popa, manager SJU Bacau. Anul trecut, la Spitalul Judetean s-au efectuat 2.580 de ecografii pentru depistarea cancerului la sân. Pentru a beneficia de un examen medical cu noua aparatura, bacauancele se pot programa la specialist, in ambulatoriu, cu trimitere de la medicul de familie.

„Este un echipament foarte performant, care a fost achizitionat in exclusivitate din fondurile pe care reprezentantii nostri le-au donat. Sunt fonduri pe care le strângem prin intermediul produselor destinate campaniilor noastre sociale. Acesta este al zecelea aparat pe care-l donam de-a lungul timpului”.
Razvan Diratian – general manager Avon Cosmetics România

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ