Echipa managerială a Grupului Agricola, din Bacău, a fost inclusă în catalogul „Oameni de 5 stele”, lansat pe piață în această lună de revista „Piața”. Alături de președintele Grupului Agricola, Grigore Horoi, și de vicepreședinta Tatiana Cimpoeșu, în catalog apar Florin Apolțan – directorul Diviziei Zootehnice, dr. Marinel Iacob – manager de Calitate, Oana Jigău – managerul Abatorului de păsări, Cristian Bostan – directorul Diviziei procesare-vânzare, Mihaela Ciulină – directoare de Vânzări-retail modern, Daniel Bitire – director de Marketing și Cristian Călin – PR Manager.

„Ei pun businessul în mișcare” – spun despre cei incluși în acest catalog autorii demersului publicistic care a urmărit echipele manageriale în condițiile economice deosebite determinate de pandemia de Covid 19. „Pandemia – spun autorii – a oferit managerilor posibilitatea de a descoperi în interiorul companiilor resurse despre care aveau, parțial sau deloc, informații relevante. Fie că a fost vorba despre manifestări individuale, fie că s-au manifestat ca acțiuni de echipă, în fiecare companie s-au evidențiat acei oameni deosebiți, capabili să se adapteze rapid unei noi realități, capabili să vină cu soluții rapide, ingenioase, inedite și oportune. Mulți dintre ei au sacrificat timp, resurse, și-au asumat riscuri, dar și-au asumat acțiuni ce s-au dovedit benefice pentru companie, pentru branduri, pentru comunitate”.

Cu aluzie la deviza adoptată chiar de Grupul Agricola, autorii catalogului intitulează prezentarea echipei companiei din Bacău „Neam de gospodari cu neastâmpăr al firii”. Ei, autorii, au remarcat în special inovarea continuă în piața cărnii întreprinsă de Agricola, prin care au apărut brandurile „Puiul Familist”, „Puiul fericit” și „Cocoșelul de pădure”, produși crescuți integral fără antibiotice. Ideea acestui proiect Agricola a apărut în anul 2016 de la Florin Apolțan, care în 2018 a început, împreună cu Marinel Iacob, identificarea de remedii naturiste în creșterea păsărilor. Astfel, în anul 2020 s-a ajuns la 95% pui proveniți de la găini cu creștere lentă, care nu au simțit gustul antibioticelor. Din toamna 2020, celor doi manageri li s-au alăturat și echipele de marketing, vânzări și procesare.PUBLICITATE