De când au venit tehnocratii la conducerea tarii, România a fost pusa pe pilot automat, libera sa se descurce cum o putea. Ca onor’ guvernantii n-au timp de chestiuni din astea obscure de genul luarii deciziilor, alocarii de resurse, inventarierii problemelor si gasirii solutiilor. Tehnocratii cum s-au vazut sefi, au inceput sa o tina numai in simpozioane, mese rotunde si seminarii.

Inundatiile de saptamâna trecuta au fost unul din acele momente in care autoritatile ar fi trebuit sa intervina in forta si sa-si dea masura priceperii. Serviciile de urgenta au intervenit. Pompierii si jandarmii au fost, ca de obicei, in prima linie. Li s-au alaturat serviciile de voluntari, angajatii de la drumuri, de la caile ferate, de la companiile de gaz si energie electrica. Prima linie si-a facut datoria. Au fost salvati oameni, s-au restabilit legaturile de comunicatii, s-a pompat apa.

Intre timp ar fi trebuit sa se pregateasca linia a doua: cea administrativa. Prefecturile, ministerele, Guvernul ar fi trebuit sa se mobilizeze si sa vada daca oamenii afectati de inundatii au hrana si apa pâna când situatia se va redresa. Presedintele, premierul ar fi trebuit sa fie in zonele sinistrate, asa cum presedintele Frantei si premierul Manuel Valls o fac in depertamentele afectate de inundatii. Si asta nu pentru ca sinistratii ar arde de dorul lui Iohanis sau a lui Ciolos, ci pentru ca prezenta presedintelui si/sau premierului are darul de a pune autoritatile locale la treaba si, mai important, transmite un semnal de solidaritate populatiei afectate: nu sunt uitati, exista preocupare pentru situatia lor.

PUBLICITATE

Insa pe Iohanis si pe Ciolos i-a durut fix in fund de problema inundatiilor. Si daca nu i-a interesat pe presedinte sau pe premier, nu i-a interesat nici pe subordonatii din teritoriu. Ce conteaza ca sute de locutori ai judetului nu au de unde sa bea apa? Ca unii nu au nici un colt de pâine sa-si hraneasca odraslele? Ca in unele localitati nu se poate ajunge pentru ca apele au luat podurile si drumurile? România n-are decât sa se descurce cum o putea, pe ei nu-i intereseaza…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ