Valea Pârâului Sulta, din zona localitatii Cosnea – Agas, arata altfel de la sfârsitul saptamânii abia incheiate. Un grup de 14 elevi de la Colegiul Economic „Ion Ghica”, din Bacau, ajutati de angajati ai Directiei Silvice a judetului si de membri ai Asociatiei Vânatorilor si Pescarilor Sportivi „Von Spiess” Margineni si ai Asociatiei Eco Land, din Bacau, dar si de primaria din localitate, au adunat intr-o singura zi nu mai putin de 50 de saci de gunoaie (in special PET-uri) si le-au expediat rampelor de colectare si de sortare a deseurilor.

„Cantitatea adunata – ne-a spus purtatorul de cuvânt al Directiei Silvice, inginerul Adrian-Vasile Titianu – a fost in acest an mai mica decât anul trecut, deoarece multe PET-uri si gunoaie au fost luate de ape la ultimele inundatii.

Important, insa, cred ca este operatiunea in sine, iar noi ne implicam în fiecare an în diverse actiuni de protejare a mediului, de ecologizare a unor arii afectate de poluarea cu deseuri de tot felul. Acum, pe Valea Sultei, am sprijinit initiativa celor doua ONG-uri organizatoare si grupul de elevi de la Colegiul Economic.

A fost o actiune care a avut si un caracter educativ, pentru ca cine participa la ea va întelege mult mai bine importanta protejarii mediului natural. Si a fost un exemplu si pentru altii”.

Elevii si reprezentantii organizatorilor au ajuns, insa, in zona Cosnea- Agas cu o zi inaintea operatiunii de ecologizare, unde au amenajat o veritabila tabara de vara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ