O buna parte din retorica adoptata de opozantii casatoriilor homosexuale a constituit-o argumentul ca, daca s-ar legaliza mariajele intre persoane de acelasi sex, ar urma, in scurt timp, o presiune sociala pentru legalizarea casatoriilor poligame.

In fapt, relatiile homosexuale sunt acceptate in multe state; legalizarea relatiilor acestora n-a fost decât o recunoastere a unei realitati existente. Practic, partenerilor gay li s-au dat aceleasi drepturi legale ca si cuplurilor heterosexuale.

Atunci, spun apologetii poligamiei, de ce nu s-ar face acelasi lucru si pentru cuplurile formate din mai multe persoane? Pentru ca, practic, doar s-ar recunoaste din punct de vedere legal o situatie iar partenerilor li s-ar da drepturile legale pe care le au in prezent cuplurile heterosexuale si, in unele tari, si cele homosexuale.

PUBLICITATE

Poligamia este legala in anumite tari musulmane. In alte tari exista relatii poligame – in care un barbat locuieste cu mai multe femei – dar in care relatia nu este recunoscuta legal. In acest context, se poate pune intrebarea: de ce nu? Casatoria nu este doar o codificare formala a unei relatii informale; este si un sistem de aparare conceput pentru protejarea intereselor persoanelor a caror securitate materiala, economica si emotionala depinde de casatoria respectiva.

Asadar, intreaba apologetii poligamiei, daca oamenilor li se recunoaste dreptul de a forma parteneriate cu mai multe persoane, de ce li s-ar nega dreptul la protectia juridica prin intermediul casatoriei?

Mai ales ca, daca Biblia afuriseste clar homosexualitatea, nu acelasi lucru se intâmpla cu poligamia: sa nu amintim decât de regii David si Solomon care ar fi avut 22 si, respectiv, peste 1.000 de sotii…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ