16 iulie 2024
ActualitateDublu succes pentru eleva Alexia Andreea Dănilă din Onești

Dublu succes pentru eleva Alexia Andreea Dănilă din Onești

Eleva Alexia Andreea Dănilă, de la Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” din Onești este autoarea unei performanțe deosebite, pe care a obținut-o zilele trecute la Concursul cu participare internațională ”Ion Barbu – Dan Barbilian” de la Călărași.

Astfel, la acest concurs Alexia Andreea Dănilă a fost singura participantă notată cu 10, fapt ce a făcut ca să intre și în posesia uneia din cele opt medalii de aur acordate de organizatori celor mai buni concurenți. Este de notat faptul că la acest concurs participanții au fost selectați dintre elevii care au obținut locul 1 și locul 2 la Etapa județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura română, care a avut loc în primăvara acestui an.Deși a avut ca adversari concurenți din întreaga țară dar și de la Liceul de Creativitate și Inventică ”Prometeu Prim” din Chișinău eleva din clasa a VIII a Alexia Andreea Dănilă (îndrumată de profesoara Adina Mitroiu), a fost singura notată cu 10, fiind urmată de Mihaela Adelina Mocanu (din Alexandria, care a obținut nota 9.80) și de focșăneanca Diana Bădărău, ce a fost notată cu 9.70. După cum ne-a declarat prof. Adina Mitroiu ”la Concursul cu participare internațională «Ion Barbu – Dan Barbilian», performanța obținută de Alexia Andreea Dănilă este deosebită prin faptul că această notă de 10 este singura acordată în cei 11 ani de existență a acestei secțiuni a concursului! Cu toții știm cât de dificile sunt poeziile lui Ion Barbu- o provocare și pentru un elev de liceu de clasa a XII a! Evoluția Alexiei Andreea Dănilă spune tot!

La Olimpiada Națională de la Limba și literatura română ea a obținut a treia medie pe țară și este și câștigătoarea primului loc al Concursului Național Transcurricular «Ionel Teodoreanu», ce s-a desfășurat la Iași ! Este o mare bucurie nota 10 și medalia de aur, mai ales pentru recunoașterea muncii și talentului ei! Și faptul că la Colegiul Național «Dimitrie Cantemir» elevii talentați și muncitori își găsesc în mine un profesor temerar și stabil, ce este întotdeauna gata să le fie alături, este dovedit de multiplele rezultate deosebite obținute de ei la diverse concursuri de creație, la nivel regional, zonal și național”.

Menționăm că acest concurs a fost organizat de Inspectoratul Școlar al Județului Călărași, fiind inclus în Calendarul activităților Ministerului Educației Naționale.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri