Dupa izbucnirea incendiului de padure din zona Cernobil, din Ucraina, si autoritatile de la noi au inceput monitorizarea nivelului de radioactivitate din atmosfera.

Directia de Sanatate Publica Bacau a anuntat deja ca nu s-au inregistrat depasiri ale emisiilor radioactive.

„Institutia noastra, prin prerogativele pe care le are in domeniul igienei radiatiilor, monitorizeaza constant nivelul radioactivitatii factorilor de mediu, respectiv depuneri atmosferice, aerosoli, apa potabila, vegetatie, sol, precum si debitul dozei gamma la 1 m de sol.

PUBLICITATE

Din masuratorile efectuate rezulta ca, la nivelul judetului Bacau, nu sunt depasiri ale concentratiilor medii admise”, a declarat Anda Dumitrescut, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

Incendiul de proportii, stins intre timp, s-a iscat foarte aproape de centrala nucleara si au existat temeri ca fumul degajat, care poate contine particule radioactive, ar putea ajunge si in tara noastra.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ