Ramasi din nou fara apa la robinete, bacauanii s-au indreptat catre izvoarele existente in apropierea municipiului, dar si catre cismelele dintre blocuri.

Daca pe primele Directia de Sanatate Publica (DSP) le-a testat deja si spune ca apa este potabila, in cazul cismelelor, joi dimineata, inspectorii sanitari au inceput inventarierea lor si recoltarea de probe pentru a afla daca apa este sau nu buna de baut.

„La nivelul judetului Bacau, cele sapte izvoare (sase din zona comunei Margineni si unul de pe strada Chimiei, din Bacau), se incadreaza in limita de potabilitate, apa fiind verificata in laboratoarele DSP.

PUBLICITATE

Totodata, in cadrul Comitelului pentru Situatii de Urgenta, institutia noastra a hotarât sa recolteze apa de la toate cismelele, având in vedere contextul actual, pentru a se stabili daca apa de la acestea este sau nu potabila.

Rezultatele vor veni in trei zile. Daca populatia doreste sa consume apa din aceste surse trebuie sa o fiarba inainte”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. DSP…. Are niste specialisti care nu stiu formula apei, si sa stie daca e potabila sau nu? exclus. Nu va imaginati ce prosti la carte si la analize chimice pot fi angajatii de acolo.

 2. S-a trezit si DSP Bacau. Din cismelele astea se bea apa dinainte de 89. Dar de verificarea piscinei despre care v-am scris ca e apa mizerabila cand va ocupati? La iarna?, I-ati dat proprietarului autorizatie de functionare fara sa aiba autorizatie de constructie, cu trambulina generatoare de accidente, lipsa salvamar, evaziune etc. Principe/Magura/Zona Farbe.

 3. DSP nu ne-a spus daca apa livrata de CRAB e potabila sau nu. Ma refer la cea livrata in conditii normale.
  Daca am pierdut eu stirea, imi cer scuze.

  Dar de respectarea conditiilor de igiena la unitatile de alimentatie publica in conditiile in care nu este apa curenta s-a preocupat?

 4. Analizele dureaza trei zile deci trage fiecare concluzia privind utilitatea lor in aceasta perioada.
  Ce fac daca rezultatele sunt dezastruoase?? Pot aparea boli chiar daca nu se consuma (bea) si numai din apa folosita pentru spalat.
  La covrigarii+tonete de inghetata+ baruri mici sau mari (La nea Barzu de ex) verifica cineva ce fel de apa folosesc pentru spalatul veselei si pentru consum?
  Daca ne pomenim cu o epidemie de ceva sa le multumim atunci onorabililor de la primarie+CRAB+DSP+alte institutii adormite

LĂSAȚI UN MESAJ