In judetul Bacau, la ora actuala, mai sunt doar trei focare de hepatita A, cunoscuta si ca boala mâinilor murdare.

Un focar de comunitate este in localitatea Poiana Negustorului, comuna Blagesti, care a debutat la finele lunii ianuarie, unde au fost in total 75 de cazuri, ultimul caz fiind izolat la inceputul acestei luni.

Al doilea focar este la Scoala si Gradinita nr. 1, din Buhusi, inregistrat in martie si unde s-au confirmat pâna acum 17 cazuri, ultimul copil fiind izolat pe data de 10 iunie, iar alt treilea este la Scoala Valea lui Ion, din comuna Blagesti, cu patru cazuri confirmate, ultima izolare facându-se in luna mai.

PUBLICITATE

Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau a luat mai multe masuri dupa aparitia cazurilor de hepatita A, pentru a se limita extinderea lor.

„S-a efectuat supravegherea clinico-epidemilogica a contactilor pe o perioada de 50 de zile de la izolarea ultimului caz din focar, cu izolarea imediata a suspectilor de boala infectioasa”, spune dr. Cristina Matanie, coordonator Promovarea Sanatatii din cadrul DSP Bacau.

La Poiana Negustorului s-a facut dezinfectie în 105 locuinte, din 110 existente în sat, la fântânile din sat iar locuitorii au fost instruiti cum sa-si dezinfecteze vesela si ustensilele din bucatarie. In toate focarele au fost vaccinati contactii iar copiii au fost invatati sa se spele pe mâini.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ