In timp ce medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iasi se ingrijesc de copilul de un an si doua luni, din judetul Bacau, internat la sfârsitul saptamânii cu sindrom hemolitic uremic (SHU), autoritatile sanitare de la noi fac ancheta epidemiologica pentru a afla care este sursa imbolnavirii. Inspectorii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau au mers la locuinta baiatului de unde au ridicat mai multe probe.

„S-au recoltat probe de sanitatie de pe suprafete (vesela de bucatarie, unde domicilia cazul, masute, biberoane), s-au recoltat probe din aeromicroflora, s-au recoltat probe de pe mâinilor apartinatorilor. Probele de laborator sunt inca in lucru”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau. In aceasta ancheta sunt implicati si reprezentanti de la Directia Sanitar Veterinara Bacau care vor analiza probe din alimentele cu care a fost hranit baiatul.

Oficialii DSP Bacau au mai spus ca starea micutului este buna si are o evolutie favorabila, insa ieri si Ministerul Sanatatii (MS) a transmis un comunicat cu privire la starea celor doi copii, pentru ca s-a mai inregistrat un caz de sindrom hemolitic uremic si la o fetita din Arges. „Copilul din Bacau, în vârsta de un an si doua luni, care se afla în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iasi, în sectia de terapie intensiva (ATI) si este supus procedurilor de dializa peritoneala este în stare stabila”, se arata in informarea MS.

Reamintim ca vineri seara, acest copil a fost adus initial la Compartimentul de Primiri Urgente –Pediatrie din cadrul Spitalului Judetean Bacau, dar pentru ca prezenta simptome de SHU a fost transferat de urgenta la un spital de specialitate din Iasi. Acesta este al doilea caz de SHU, inregistrat in judetul Bacau, de la inceputul acestui an. La nivel national, au fost confirmate 21 de cazuri de imbolnavire si din pacate trei copii au decedat.PUBLICITATE