3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Droguri si etnobotanice vândute in licee si la masinutele din Parcul Cancicov

HomeActualitateDroguri si etnobotanice vândute in licee si la masinutele din Parcul Cancicov

Droguri si etnobotanice vândute in licee si la masinutele din Parcul Cancicov

– noua tineri din Bacau au fost trimisi in judecata pentru introducere în tara de droguri de risc si mare risc, trafic de droguri si constituirea unui grup infractional organizat – alte 11 persoane sunt cercetate in calitate de suspecti in acest dosar – drogurile erau vândute in licee, cluburi, dar si la masinutele din Parcul Cancicov

Ancheta politistilor a pornit, anul trecut, de la o informatie conform careia doi tineri – Tudor si Cristian – vând droguri de risc si etnobotanice elevilor de la Liceul „J.M. Elias” Sascut si în barurile si cluburile din municipiul Bacau.Anchetatorii au descoperit sursa de aprovizionare cu cannabis si tarifele percepute – 50 – 60 de lei doza. In urma interceptarii convorbirilor telefonice, s-a confirmat ca liderul gruparii care se ocupa de aprovizionarea cu droguri si vânzarea lor in municipiu este Stefan S., zis „Tupac”, iar Vasile L. era cel care vindea etnobotanice si ocazional apela la Stefan, când avea cereri de cannabis.

Stefan era ajutat in aceasta afacere de câtiva prieteni – Dragos V., zis Zâga, Iulian P., zis Iuda sau Shorty, si Adrian P., zis Pisti, pe care ii stia din 2010 când au testat pentru prima oara efectele etnobotanicelor si s-au gândit sa cumpere cantitati mai mari pe care sa le vânda. Capul retelei colabora si cu persoane ce mergeau frecvent in strainatate si care aveau astfel posibilitatea sa expedieze droguri in tara.

Claudiu Gigel P. a trimis droguri din Spania, iar Ionut Cristian A., din Franta, ascunse în pachete cu alimente ce erau expediate prin diverse firme de transport international. De primirea si distribuirea drogurilor expediate din strainatate se ocupa prietena unui traficant, Cristina V. Ulterior, aceasta vindea coletele capului retelei, Stefan, care impartea la rândul lui drogurile subdealerilor.

In perioada martie – august 2014, contul unuia dintre traficantii care expediau colete din strainatate a fost alimentat cu peste 21.000 lei, spun procurorii DIICOT. Numai in 2014, de când sunt monitorizati traficantii, au fost trimise in tara sase colete cu o greutate totala de circa 50 kg, cu continut declarat „alimente si imbracaminte”.

Din monitorizari, reiese ca traficantii din primul palier foloseau un limbaj codificat si anagramat in convorbirile telefonice despre droguri, in ideea de a nu fi descoperiti, si distribuiau droguri doar la cunostinte de incredere.

„Iulian P., zis Iuda sau Shorty, realiza comercializarea drogurilor de risc chiar de la locul unde muncea, respectiv la masinutele amplasate în parcul Cancicov din mun. Bacau, multi consumatori de droguri deplasându-se spre acel loc în conditiile în care subdealerul prelua cantitatile necesare de la inc. S. Stefan”, se spune in rechizitoriu.

S-au „turnat” intre ei si pentru alte infractiuni

In mai 2014, s-a dispus autorizarea unui investigator sub acoperire care a cumparat de mai multe ori cannabis de la Stefan S.

Doua luni mai târziu, fratele lui Claudiu Gigel P. a fost prins in flagrant când ridica din zona garii Bacau un colet cu droguri trimis din Spania.

Pachetul continea, pe lângă alte bunuri, 186 grame rezină de cannabis si 0,71 grame cocaina. Anchetatorii au dispus si perchezitii la locuintele tuturor traficantilor de unde au fost ridicate droguri, un cântar electronic si sume de bani in lei si valuta.

Inculpatii si-au recunoscut faptele, ba mai mult, unii dintre ei si-au „turnat” fostii colaboratori si in ceea ce priveste alte infractiuni – detinerea unor dispozitive şi programe care falsifica instrumente de plata sau capteaza, prin aplicare pe bancomate, date de carduri – informatii confirmate dupa declansarea cercetarilor.

Pentru unii dintre traficanti s-a luat masura arestarii preventive.[/lock_content]

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri