18 mai 2024
Advertorial politicDrept la replică la advertorialul „Primarul din Moinești, campion absolut la «slalom...

Drept la replică la advertorialul „Primarul din Moinești, campion absolut la «slalom politic»” apărut în ediția de luni, 25 noiembrie 2019:

Am considerat mereu, dar mai ales în ultima vreme, faptul că nu merită nici o atenție opiniile exprimate de domnul senator Smarandache Miron-Alexandru. Ultimul articol scris de Domnia sa în ediția de luni, 25 noiembrie 2019, a cotidianului Deșteptarea mi-a întărit pe deplin convingerea.

Vorbele dumnealui par a veni dintr-o epocă demult apusă, dintr-un trecut în care inducerea unor idei în mintea cetățenilor, indiferent dacă sunt adevărate sau nu, reprezenta o formă de manipulare și influențare care nu ținea cont de etică, corectitudine și, mai ales, de adevăr. Dar generațiile se schimbă, lucrurile evoluează, iar cetățenii de astăzi nu mai pot fi amăgiți cu vorbe fără conținut, transmise din când în când, în funcție de interes, într-o publicație sau pe o pagină de socializare oarecare.

Astăzi, majoritatea cetățenilor din comunitățile locale sunt implicați frecvent în viața publică, urmăresc îndeaproape și taxează prompt faptele celor aleși să îi reprezinte. Acest lucru tocmai a fost confirmat din plin la alegerile pentru Președintele României care s-au încheiat cu o concluzie evidentă: cetățenii doresc fapte concrete, funcționari competenți și sancționează drastic demagogia și lipsa de profesionalism.
Tocmai din respect pentru cetățenii care m-au ales să îi reprezint și care au dreptul să știe adevărul și să își formeze o opinie corectă, bazată pe fapte concrete, fac uz de dreptul meu la replică.

În primul rând, domnul senator Smarandache Miron – Alexandru este ultimul care ar trebui să facă speculații și/sau acuzații la adresa altor persoane politice. Îi reamintesc faptul că tocmai Domnia sa este cel care a făcut slalom politic. În anul 2012, din calitatea sa de membru al Partidului Conservator a trecut la partidul PP-DD fiind ales deputat în Parlamentul României pe listele acestui partid, dar în 2013 a înșelat așteptările cetățenilor care l-au votat și, chiar în timpul mandatului dat de cetățeni, a părăsit acest partid și s-a înscris în PSD. Consider că o persoană care a avut un astfel de comportament politic și-a pierdut orice urmă de autoritate morală și nu are nici un drept să inducă, în mod artificial, idei eronate despre alte persoane publice cu statut de ales local.
În cei șapte ani de mandat, domnul senator Smarandache Miron – Alexandru nu a adus nici o contribuție la proiectele municipiului Moinești aflate în derulare. Mai mult, pasivitatea unui senator în fața unui proiect de o importanță majoră pentru municipiul Moinești și care reprezintă o maximă prioritate a moineștenilor – asfaltarea integrală a drumului național DN 2 G (inclusiv cei 9,6 km din intravilanul municipiului Moinești) – este inacceptabilă. Dacă în cazul municipiului Onești (caz identic cu cel al Moineștiului) asfaltarea porțiunii de intravilan a drumului național a fost posibilă, având susținerea tuturor factorilor decizionali și politici (cu precădere ai PSD), iată că Moineștiului i-a lipsit tocmai acest sprijin. Mă întreb de ce oare domnul Smarandache Miron – Alexandru, în calitate de senator PSD și reprezentant în Parlament al Moineștiului, nu a susținut proiectul prioritar al cetățenilor care pentru asta l-au mandatat?

În ceea ce mă privește, cetățenii mi-au încredințat mandatul crezând în platforma propusă de mine, acest lucru îl fac în continuare și nu schimb comportamentul și nici direcția de dezvoltare a municipiului Moinești.
Moineștenii își doresc fapte concrete. Reiese clar din discuțiile permanente pe care le am cu aceștia, din solicitările lor și din sondajele curente pe care le realizez în comunitatea noastră. Iar fapte concrete sunt:
1). Cca. 29 de milioane de euro din fonduri europene prin contracte de finanțare semnate, dintre care se disting:
– proiectele de mobilitate urbană cu o alocare bugetară egală cu bugetul municipiului Moinești pe 3 ani (15 mil. euro);
– proiecte de reabilitare școli și clădiri publice (5,5 mil. euro);
– proiecte în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală – locuințe sociale, locuri de joacă pentru copii, dotare școli, modernizare spații publice degradate etc. (7 mil. euro);
-proiect dotare ambulatoriu integrat al Spitalului Municipal de Urgență Moinești (1,8 mil. euro).

2). Contracte de investiții în cadrul PNDL în valoare de 4 milioane euro: Școala Gimnazială Alexandru Sever, Școala Gimnazială Ștefan Luchian, pod Strada 1 mai).

3). Investiții concrete, vizibile, din bugetul local:
– peste 10 km de străzi asfaltate și peste 5000 m² de parcări reparate și amenajate: (zonele Trezorerie, BRD, Maternitate, Școala Gimnazială George Enescu, GrădinițaTristan Tzara, incinta Centrului Cultural Lira);
– amenajare terenuri de sport (Școala Gimnazială George Enescu, Școala Gimnazială Tristan Tzara).

4). Fonduri externe atrase pentru evenimente culturale: proiect în parteneriat cu Asociația pentru dezvoltarea turismului Montpesa, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și un calendar anual de evenimente indoor și outdoor foarte dinamic.

Toate aceste investiții, proiecte, acțiuni și activități permanente se văd. Sunt concrete. Ele sunt și vor fi în continuare dovada vie a faptul că da, pentru mine contează cetățenii, orașul, locul în care m-am născut, am crescut, am evoluat profesional și la a cărui dezvoltare doresc să contribui, concret, mult timp de acum înainte.
Le mulțumesc moineștenilor pentru încredere și pentru sprijin și, așa cum îi știu, sunt convins că generațiile de azi nu mai au timp și nici disponibilitate pentru discursuri demagogice și, evident, părtinitoare, ci au nevoie doar de puține vorbe și multe fapte.

Primar municipiul Moinești,
Valentin Vieru

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri