Cei patru copii si parintii lor nu au unde locui/Foto: Geta Panaite

– oamenii n-au mai avut bani sa plateasca chiria si au ajuns in strada – cel mai mic dintre copii are doar 2 luni

Gabriela Ciovor (34 ani) si Mihai Michiu (33 ani) au ramas pe drumuri cu cei patru copii pe care-i au. Sunt impreuna de 12 ani, dar recunosc ca viata lor a fost mereu grea, cu multe lipsuri. Pâna de curând, barbatul a muncit la o spalatorie auto, dar cum nu si-a incasat salariul la timp nici chiria camerei modeste, din cartierul Izvoare, in care locuiau n-au mai avut cu ce sa o achite si au fost dati afara. Au plecat doar cu hainele de pe ei si câteva lucruri.

Pentru ca nu aveau unde sa doarma s-au adapostit intr-o casa parasita, dar proprietarul i-a gasit acolo si i-a alungat. De câteva zile dorm intr-o alta spalatorie de masini, unde Mihai lucreaza de putin timp. Familia care l-a angajat nu a putut ramâne indiferenta la drama pe care o traiesc si le-a permis sa ramâna acolo ca sa nu fie nevoiti sa doarma sub cerul liber.

PUBLICITATE

Le-a fost mila mai ales de cei patru copilasi care nu au parte de copilarie. Care nu stiu ce inseamna acasa, care se bucura si de un biscuite primit de pomana si care nu cer nimic. Sunt multumiti sa aiba macar ce mânca, pentru ca sunt zile in care nu au nici bani de o pâine. Lorena, de 11 ani, este ca o a doua mama pentru fratii ei de 9 ani, 2 ani si nu in ultimul rând pentru mezinul de doar doua luni. Când vine seara se strâng cu totii pe doua saltele, dar gândul adultilor este tot la ziua ce urmeaza. Stiu ca nici aici nu mai pot ramâne si se gândesc cu groaza la ce-i asteapta.

„Nu stim ce o sa facem, unde o sa mergem. Speram sa ne ajute cineva”, spunea Gabriela. In urma cu zece ani au depus un dosar pentru a obtine o locuinta sociala de la primarie, iar Mihai isi pune sperante in autoritati.

„M-am dus la primarie si m-am interesat. Mi-au dat bonuri, dar nu stim daca o sa primim. Poate ne ajuta cineva sa ni se dea o locuinta sociala. Avem patru copii si vrem sa poata sta linistiti acasa, nu in conditiile astea”, se plângea barbatul. Chiar daca le este greu, nu se gândesc nicio clipa sa renunte la copii. Sunt imbracati curat si invatati sa accepte situatia in care sunt. Fratii cei mari nu au mers la scoala, pentru ca s-au tot mutat dintr-un cartier in altul, dar sunt constienti ca fara carte viitorul lor poate fi la fel de trist ca al parintilor.

Prima mâna le-a fost intinsa de familia pentru care Mihai lucreaza acum, insa au nevoie de mult mai mult. „Le-am cautat o locuinta, sunt dispus sa le platesc chiria pe prima luna, dar nici eu nu pot sa-i ajut prea mult material. Sunt insa convinsa ca in tara sunt oameni cu suflet bun care ii pot ajuta”, spunea Nicoleta Florea, sefa barbatului. Asadar, cei care doresc sa-i ajute o pot face macar pentru cei patru copii care merita o soarta mai buna.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

17 COMENTARII

  1. DACA ERA REGIMUL TRECUT VA GARANTEZ CA ACEASTA FAMILIE NU AJUNGEA IN STRADA CU PATRU COPII….NU CA SUNT NOSTALGIC DAR SA DISTRUS TOT CE A FOST BUN SI AU VENIT STRAINII SA NE SPUNA CE SA FACEM… SUPERMARKETURI IN LOCUL FABRICELOR….BLOCURUI SE CONSTRUIAU PERIODIC SI NU ERA CARTIER UNDE SA NU SE FACA O CONSTRUCTIE…STATUL LE DA DEA CU O CHIRIE MOTICA SI PUTEAI SA TRIESTI DIN SALAR DESTUL DE BINE…DOAR PROSTII SI PUTUROSII NU AVEAU NIMIC..CEI CARE MUNCEAU AVEAU CAT DE CAT….REPET NIMENI CU PATRU COPII NU ERAU DATI AFARA IN STRADA INAINTE, DIN PACATE ASEMENEA LUCRURI SE VOR MAI INTAMPLA

  2. Si daca au conditiile pe care le au si sunt atat de nesiguri de ziua de maine, de ce fac asa de multi urmasi? Viitorul acestora va fi grav afectat.

  3. Cand nu ai ce pune pe masa nu faci copilasi ” cat da Dumnezeu” ca sa ii chinui, acești bieti copilasi vor urma drumul părinților, vor ajunge boschetari, cersetori.

  4. Ce spuneti de cei care isi doneaza locuintele preotilor,ptr a fi siguri ca vor fi inmormintati,decit sa ajute o familie ca aceasta,nu am auzit sa ramina cineva neinmormintat

  5. Decat sa stati sa-i judecati ca au facut multi copii, mai bine intindeti-le o mana de ajutor, e foarte usor pentru unii sa judece, decat sa faca o fapta buna. Cereti mai bine cum puteti legatura cu ei si unde-i gasiti, lasati prejudecatile! rusine sa va fie!

  6. Il cunosc pe baiat. E plin de bun simt si corect, cu toate ca se afla in situatia asta. N-am stiut de situatia lui. Sper sa-l pot ajuta cu ceva!

  7. In loc sa criticam si sa judecam, nu mai bine i-am ajuta? Cum ii cheama? Au un cont bancar deschis sa putem sa donam????????????

    De ce sunteti asa de rautaciosi? De ce??!!! Haideti mai bine fiecare sa contribuim si sa ii invatam sa se ajute singuri. Cel mai bine ar fi ca domnul sa-si primeasca salariul de unde a lucrat ca sa aibe bani de mancare si de chirie. Este de apreciat ca vor sa lucreze si ca acesti copii sunt curati. Asta arata ca le pasa!

LĂSAȚI UN MESAJ