Poliția Română operaționalizează prevederile O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a Inspectoratului de Poliție Județean Bacău: cabinet@bc.politiaromana.ro

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliție, trebuie să transmiteți dovada plății amenzii la e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sancționat.

PUBLICITATE

De asemenea, nu mai este nevoie să veniți cu copie xerox a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Am dus un proces verbal la politie cu chitanta aferenta, politistul a luat chitanta si a aruncat-o la gunoi ca lui nu-i trebuie decat procesul verbal. La primarie imi cere chitanta de plata ca politia a trimis numai procesul verbal in localitatea de domiciliu si ca amenda nu este achitata. Ca sa vedeti cum se taie frunze la caini prin institutiile statuluisi ca sunt incapabili in secolul 21 sa aiba un sistem centralizat de evidenta macar al amenzilor. Daca tot isi cumpara SRI iar jucarii deurmarit cetatenii, nu l-ar putea face util si sa urmareasca si amenzile platite, macar asa ca idee. Ca la primarii nu-i nici o speranta, lucreaza pe calculator de zici ca l-au vazut atunci prima data.

LĂSAȚI UN MESAJ