Hotii dau spargere dupa spargere in judetul Bacau. In primele trei luni ale acestui an, bacauanii, atât cei din mediul urban cât si cei din mediul rural, au sesizat la politie un numar de 212 furturi din locuinta sau din anexele caselor.

Acestia fura tot ce gasesc mai de valoare. Daca in mediul rural majoritatea faptelor nu au un prejudiciu insemnat, in orase situatia sta cu totul altfel. Din apartamente, infractorii aduna aparatura electronica, bijuteriile sau alte lucruri ce pot fi valorificate usor si, daca se poate, pe bani frumosi.

Au furat bijuterii, bani, electronice

Cea mai recenta fapta de furt din locuinta, cu prejudiciu insemnat, a fost solutionata de politisti la mijlocul acestei saptamâni. Doi tineri de 17, respectiv 24 de ani, banuiti ca ar fi sustras bunuri în valoare de 60.000 de lei din cinci locuinte, au fost retinuti pentru 24 de ore.

PUBLICITATE

„În urma colaborarii cu politistii brasoveni, cei doi tineri banuiti au fost depistati, de catre politistii de la Transporturi Feroviare Brasov si preluati în vederea cercetarilor de catre politistii din Onesti.

Din cercetari a rezultat ca cei doi au patruns prin efractie în cinci locuinte din municipiul Onesti si comuna Caiuti, de unde au sustras bani, bijuterii, obiecte electronice, telefoane, laptop-uri si tablete”, spune insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

Prejudiciul a fost recuperat în proportie de 65%, mai exact s-au restituit pagubitilor bijuterii si aparatura electronica. Cei doi suspecti, unul din Bacau si celalalt din Tulcea, vor fi prezentati Judecatoriei Onesti cu propunere de arestare preventiva.

Recomandari pentru o locuinta sigura

Pentru ca este perioada concediilor, iar infractorii profita de plecarea proprietarilor de acasa, politistii revin cu recomandari pentru a fi feriti de acestia:

– usa de acces în locuinta sa fie solida, prevazuta cu doua încuietori
– montati un interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care sa aiba acces doar locatarii
– un iluminat corespunzator pe casa scarii sporeste siguranta locuintei
– nu ezitati sa întrebati persoanele necunoscute pe care le sesizati în bloc pe cine cauta, astfel de intrebari descurajeaza infractorii
– nu permiteti accesul în locuinta persoanelor care vând ori cumpara diverse produse sau se ofera sa presteze diferite servicii
– la plecarea in concediu rugati un vecin de încredere sa va supravegheze locuinta
– asigurati ferestrele cu gratii metalice, mai ales daca locuiti la parter
– in masura posibilitatilor, montati un sistem de alarma.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ