Cu o amprenta inconfundabila in peisajul citadin bacauan, Catedrala „Inaltarea Domnului” isi serbeaza astazi hramul. Având o inaltime de 70 de metri si cu o suprafata la sol de 950 de metri patrati, ea poarta titlul de cea mai mare biserica ortodoxa româneasca pâna la finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului de la Bucuresti.

Piatra de temelie a fost asezata de catre vrednicul de pomenire episcop Ioachim Mares in anul 1991. Astazi, credinciosii alaturi de preotii slujitori Nicolae Hurjui si Stefan Chelaru, vor praznui Inaltarea Domnului, sarbatoare care ne reaminteste de momentul când Mântuitorul S-a inaltat la cer de pe Muntele Maslinilor, in vazul Apostolilor.

Tot astazi, in bisericile ortodoxe se face pomenirea tuturor eroilor români cazuti de-a lungul timpului pentru credinta, libertate si neam. Si pentru ca aceasta sarbatoare coincide in acest an cu praznuirea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, o alta biserica – simbol al ortodoxiei bacauane isi va celebra hramul. Zidita in anii 1842-1845, Biserica „Sf. Imp. Constantin si Elena” este o ctitorie a boierilor Enachi Krupenski si Antohi Birzu.

Sarbatoarea hramului a debutat duminica 17 mai, când enoriasii impreuna cu preotii lor, Ioan Chiribau si Adrian Ciobanu, l-au avut in mijlocul lor pe ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ