Hramul Bacaului reprezinta un moment de sarbatoare pentru comunitatea crestina din orasul de pe malul Bistritei.

Doua lacase de cult din salba de biserici bacauane isi celebreaza patronii, Sfintii Apostoli Petru si Pavel. In ultimii douazeci de ani, peisajul urbanistic al municipiului s-a imbogatit cu silueta de neconfundat a Bisericii romano-catolice “Sfintii Petru si Paul”.

Având alura unei catedrale, aceasta a fost consacrata in anul 2005 de catre PS episop Petru Gherghel, fiind raspunsul la rugile credinciosilor catolici bacauani pentru un spatiu liturgic adaptat cerintelor secolului XXI.

PUBLICITATE

De prezenta acestui templu in mijlocul orasului au putut beneficia toti locuitorii, indiferent de confesiune, prin actiunile culturale de un inalt nivel ce s-au desfasurat in acest cadru plin de spiritualitate.

Biserica-sora crestin-ortodoxa praznuieste hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel in altarul lacasului de cult ridicat in anul 1934 pentru alinarea sufleteasca a bolnavilor din spitalul judetean.

Supravietuitoare a tavalugului demolator comunist, biserica si-a reluat rolul de tamaduitoare a sufletelor greu incercate.

Din 1990, ea a revenit in spatiul crestin bacauan. Dincolo de zgomotul sarbatorii, Hramul Bacaului ramâne un moment de rememorare a jertfelniciei de care au dat dovada cei doi apostoli, Sfintii Petru si Pavel, in propovaduirea Invierii Mântuitorului.

La multi ani tuturor celor care isi aniverseaza astazi ziua numelui!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ